Perception a Kickstarteren

A vak lány, az elhagyatott ház és a gonosz...

A minap nézegettem a Kickstarter oldalát, mert nagyon sok gyöngyszemre lehet ám ott találni. Ez esetben sikerült is találnom egy ígéretes jelöltet. Vajon hogyan nézhet ki az a játék, ahol a főszereplő egy vak lány?

Egy a Bioshock Infinite és a Dead Space egykori fejlesztőiből álló csapat ezt szeretné bemutatni a Perception címmel a Kickstarteren lévő játékukkal, ami alatt az Unreal Engine 4 motorja fog muzsikálni.

"A Perception egy belső nézetes elbeszélő horror kalandjáték, ami Cassie, egy vak lány történetét meséli el, aki kiváló hallását és éles eszét használja, hogy felfedje egy elhagyatott birtok rejtelmeit, mely álmaiban kísérti őt."

Cassie nem rendelkezik fegyverarzenállal, de ott van neki a csavaros esze, a botja és az okostelefonja. Ezekkel az eszközökkel és a szonárszerű hallásával felszerelkezve próbál nyomok után kutatni, hogy felfedje, hogy mi történt a birtokon. Azonban a ház és annak halálos jelenése bármit megtenne, hogy megakadályozza őt abban, hogy felfedje annak titkait.

A játék nagyon egyedi megjelenéssel bír. Konkrétan Cassie úgy lát, mint Daredevil, hogy a tárgyakról visszaverődő hangok által látja a körülötte lévő világot. A környezetében lévő tárgyak által keltett hangokon kívül saját botjának a földhöz ütése által keltett hangok segítségével is képes tájékozódni. Azonban túl sűrűn ezt nem használhatjuk, mert a házat kísértő gonosz akkor hamar ránk fog lelni és nem lesz más lehetőségünk, mint a futás és elrejtőzés, majd az ima, hogy ne találjon ránk.

Valamint maga a ház is változni fog. Megfigyelhetjük, hogy hogyan nézett ki a kezdetekben és hogyan alakították azt a benne élők, generációról generációra. A belső tér és a dekoráció folyamatosan változni fog, ahogy épületszárnyak jönnek és mennek, megváltoztatva a rendelkezésre álló hely mennyiségét. Amikor Cassie felfedi minden generációban a gonosz forrását, az ő dolga lesz, hogy jóra fordítsa, ami elromlott.

A játék egyelőre PC-re készül, de ha lesz elég támogatás, akkor Mac és Linux verzió is készülhet. Továbbá, ha megfelelő mennyiségű összeget sikerül összegyűjteni, akkor teljes mértékben támogatni fog egy virtuális valóság eszközt is a játék (azt nem említik, hogy melyiket), valamint a PS4-re való portolás lehetősége is felmerülhet.

A Perception előreláthatólag - ha összegyűlik a szükséges mennyiségű pénz - 2016 júniusában fog megjelenni.






Összes oldalmegjelenítés