Megszólalt Gabe Newell a fizetős modokkal kapcsolatban

Lord GabeN nem hagyhatta szó nélkül az elmúlt napok eseményeit...


Gabe Newell, a Valve alapítója saját maga nyitott egy topikot a redditen pár órával ezelőtt, hogy Kérdezz-Feleleket tartson a vitákat kiváltó új Steam szolgáltatással, a fizetős modokkal kapcsolatban.

Íme néhány kérdés, amiket Gabe maga válaszolt meg.

Mi a helyzet azzal a sok kitiltással és cenzúrával, ami a szolgáltatással kapcsolatban panaszkodó embereket éri? Hogy lehetne ezt 'nyílt' vitának nevezni?
  • Nos, az emberek cenzúrázása hülyeség. Ennek véget fogok vetni. Valamint azon felül, hogy hülyeség, még csak nem is működik (ahogy ezt láthattuk a Top Gear fórumon Jeremy Clarksonnal kapcsolatban).
Mit gondol az adakozás gombról a modoknál? (Egy reddit tag által javasolva)
  • Hozzáadunk egy 'fizess amennyit akarsz' gombot, ahol a mod készítője bármekkorára állíthatja a kezdő összeget. Nullára is.
 A Valve soha az elmúlt 10 évben nem igényelte játékok vagy DLC-k exkluzivitását. Miért tennék ezt a modokkal?
  • Az exkluzivitás mindenki számára egy rossz ötlet. Ez alapvetően egy pénzügyi fellendítő stratégia, amely rövid távú piaci torzuláshoz és hosszú távú síráshoz vezet.
A 25%-os profit egy normális érték a tartalomkészítőknek hasonló helyzetekben? Sok embert látok, aki panaszkodik az összeg miatt, amit a Valve és a Bethesda kap.
  • Minden játéknak saját beállításai vannak.
Az indok emögött a kezdeményezés mögött
  • Mi úgy tekintünk a Steamre, mint a vásárlók és tartalomfejlesztők számára hasznos eszközök gyűjteményére. A Steam Műhellyel máris elértük azt a pontot, ahol a közösség többet fizet a kedvenc alkotóinak, mint amennyit tradicionális játékfejlesztőként kaphatnának. Erre egy nagyon jó előrelépésként tekintünk. Az a lehetőség, hogy a mod fejlesztők pénzhez jussanak, jó útnak tűnt.
Ti mit gondoltok erről az új lehetőségről?

Összes oldalmegjelenítés