Interstellar Marines - Előzetes


Pillantást vetettünk egy fejlesztés alatt levő indie játékra, ami talán az egyik legmerészebb ötlet alapján készül...

Manapság az Indie játékok virágzásnak indultak, és egyre több tehetséges játék készítő csapat mutatja meg, hogy ők is tudnak valamit. Ugyanezt akarja most megmutatni a Zero Point Software, akik egy olyan merész ötlettel álltak elő, ami talán nem sokak eszében fordult volna meg. Az ötletük kb. 3 kultusz játék köré fonódik (Half-Life, System Shock 2 és a Rainbow Six 3: Raven Shield), de ám aki kipróbálta már a játékot, azok felvéltek fedezni némi Aliens-es vonást is (ugyanis 3 multiplayer szerverüket is az Aliens filmben láthatott Sulaco űrhajóról nevezték el, és még további hangulati elemeket is onnan vettek), ami már kb. minden játék fejlesztő eszében megfordult már, hogy mi lenne ha... De most úgy néz ki, hogy a Zero Point-os srácok megpróbálják a lehetetlent, és kiderül, hogy az üdvöskéjük mennyire lesz sikeres. A játék, amiről szó van: ez az Interstellar Marines.


A játék, mint ahogy kiderült a trailerek alapján a távoli jövőben játszódik, és ennél többet nem igazán lehet tudni róla. A történetről egyelőre még kevés fix információ van (ebbe most inkább nem megyek bele, mivel még változhat), viszont a készítők nemrégiben kiadott egy videót, amiről szó van co-op játékmódról, RPG alapú elemekről, és több fajta döntési lehetőség lesz adatott a játékosoknak, így ezzel is érzékelhető az, hogy nem hanyagolják el a single player, illetve a co-op részét a játéknak. Ezek a kitűzött célok igenis nagyra törőek, de sajnos amit talán csak kevesek tudnak, vagyis azok, akik eddig érdeklődtek a játék után, hogy a játék már 2005 óta tervben van, és eddig nem túl sok mindent lehet hallani a játék felől. Ami eddig elérhető tartalom volt, az egy tréning kurzus, egy úgy nevezett "The Running Man" (lehetséges, hogy ez a film is inspirálta őket, ha már ilyen nevet választottak ennek a bemutatónak), ahol android célpontokat kellett a földdel egyenlővé tenni. Továbbá az elmúlt években egy multiplayer pályát is bemutattak, amit csak azok próbálhattak ki, akik megvették valamelyik támogató csomagot, mivel egy független indie játék fejlesztő csapatról van szó és valamiből nekik is kell állni az anyagiakat. A játék grafikus motorját eleinte az Unreal Engine-re akarták volna alapozni, ami a multi platform-hoz igen csak jól jött volna, de valami oknál fogva a Unity engine mellett döntöttek, ami viszont csak PC-n mutatott eddig aktivitást.


Összesítve a játék igen csak ígéretesnek tűnik, de a célok, amiket kitűztek a készítők igen csak merészek, és nem biztos, hogy azzal a létszámmal, amivel ők rendelkeznek jelenleg a stúdiójukban, nem biztos, hogy gyors és megbízható haladást fog eredményezni. A játék nemrég került fel a Steam-re is, és a rajongók reményei szerint nem lesz egy ugyanolyan baki parádé a játékból, mint anno a War Z-ból. A játék kezdeti ára 14 euró, ami egy indie játékhoz képest elviselhető ár kategóriában van. A készítők az eddigiek alapján azt ígérték a játékosoknak, hogy az Interstellar Marines egy izgalmas és dinamikus játék lesz, több fajta környezeti változókkal. Reméljük, hogy tartják magukat az ígértekhez, és végre egy olyan játékot láthatnak majd a rajongók és az érdeklődők, amire érdemes volt várni.

A játékról majd egy teszt cikk is lesz, amint elérhető rendes co-op lesz benne.

Továbbá a játék Early Access videója, amiben az eddigiekről beszámolnak a fejlesztők, és a történetet is némileg elmondják, itt megtekinthető:


A Hungamer értékelése a játékról:

Preview
AAmit eddig elmondott és bemutatott a Zero Point Software a játékról, az egyszerre lenyűgözőnek és merésznek tűnik, de reméljük, hogy tartják magukat az ígértekhez és egy kiemelkedő AAA kategóriájú Indie játék fog születőben lenni.
Újabb Régebbi