Worms Revolution: Vissza a Gyökerekhez?


A Team17 név valószínűleg minden valamire való játékosnak ismerős lehet, hiszen a Worms sorozatuk túlzások nélkül legendának minősül. Mindenki szerette, szereti, játszott már vele, emlékszik rá, vagy mai napig is fergeteges retro partyk kihagyhatatlan platform játéka.

Az, hogy a fejlesztőcsapat a későbbi években mit művelt a szériával, már megosztja a közönséget. Nem vagyok egyedül azzal, ha kijelentem: nálam a 3D-re való átállással meghalt a széria. Próbáltam én a Mayhemet, a Forts Under Sieget, a sima 3D-t is, de bizony nagyon hamar kivétel nélkül a lomtárban landoltak. A Team17 is láthatta, hogy ez bizony már nem az a worms sorozat, amire büszkék lehetnek, amivel megalapozták a nevüket, így jónak látták visszakanyarodni az eredeti 2d-s felálláshoz, és ki is dobták 2010-ben a Worms Reloaded című játékukat. Na, ez már azért többeknek tetszett, hozzá kell tennem, nekem nem. Hogy miért nem? Mert pluszt aligha nyújtott a 10 évvel azelőtti remek World Partyhoz képest, de szerintem azt a hangulatot távolról sem érte el. Dinamikátlannak, erőtlennek tűnt a nagy elődökhöz képest, kicsit átdolgozták a grafikát, na de jól tudjuk, hogy ez nem minden...

Viszont a most bejelentett Worms Revolution videó engem is megvett kilóra. Amit láthatunk, az a 3d és a 2d teljesen vállalható és szerethető kombinálása. A felállás a régi játékokra hajaz, de a megjelenés előrehaladottabb, kiforrottabb, modernebb és ezúttal már a rövidke videóban is tényleges újdonságokat láthatunk. Elsőre szembe ötlik például, hogy a kukacainknak különféle alakjuk van, valószínűleg a mozgásukra lesz ez hatással. Ami nagyon tetszett még, érdemes megfigyelni a víz kinézetét, viselkedését, nagyon ütős cucc lesz ez. Ez a játék visszaállíthatja a sorozat régi fényét, s talán majd ismét megéri összejönni a haverokkal és egy gép mellé tódulva átröhögni egy délutánt.

Újabb Régebbi