Hungamer Filmajánló: Devil May Cry: Démonvadászok

-Eredeti cím: Devil May Cry
-Stílus: anime, akció
-Rendező: Shin Itagaki

Úgy éreztem, ha már játékokkal foglalkozunk, itt lenne az ideje egy olyan játékból készült filmről írni, ami ér is valamit. Mivel a bőség zavara nem áll fen, sokáig jegeltem a dolgot. Mostanra azonban aktuálissá vált a dolog, mert a napokban jelent meg a Devil May Cry anime változata dvd-n kishazánkban. Ez egy 2007-es anime, hozzánk elég sokára jött de megérte várni.

A történet rém egyszerű, akárcsak a játékban, itt is egy Devil May Cry nevű vállalat áll a dolgok középpontjában. Ez a cég démonirtásra szakosodott, és egy Dante nevű fél démon vezeti. Először egy fiatal lány védelmében keresik fel, majd egyre furább alakok tűnek fel körülötte, még furább kérésekkel.
Nem akarok ennél többet írni a sztoriról, mert igazából a 12 rész története eléggé soványka, és a 11. részig talán fel sem tűnik a nézőknek, hogy van egy átívelő szál a sorozatban, ami csak a végére nyer valódi formát. A történet, hát szóval tényleg nem egy nagy durranás, ami azért fura, mert a játék 4. részének sztorija viszont irtó erős volt.
A DMC persze sokkal inkább, a látványos küzdelmekről szólt, és a hangulatról. Látvány tekintetében az anime fantasztikus. Gyönyörűek a rajzok, a színek élénkek. Az egész nagyon látványos és jó nézni, hogy mikor mi történik. A zene is nagyon jóra sikerült, egyedül a vége főcím alatt szóló nyekergést nem tudtam hova tenni, annyira nem illik oda. A harcok is igen ötletesek, sokszor megidéződik a játék őrült gyorsasága. Viszont hiányoltam az igazán "epic" harcokat. Nem volt egy normális főellenség sem, semmi emlékezetes szörny. Illetve Dante karakterét is eléggé visszafogták. Nem jött át az a nagyon laza és kissé beképzelt stílusa, valahogy komolyabbra lett véve a figurája.
A sorozat ettől eltekintve, nagyon is szórakoztató. Nem egy világmegváltó anime, de bőven vállalható. Nem ér fel a remek játék renoméjához, de egyszer kétszer érdemes megnézni. Nálunk kétféle kiszerelésben lesz kapható. Megvásárolható 3 dvd-re szétbontva külön-külön, illetve egy remek díszdobozos kiadásban, ami nem is igazán drága 3000 Ft-ért bárki elviheti, extrák sajnos nincsenek, de szerintem még így is bőven megéri.
4/5
Elnézést a gyenge minőségű videóért. Csak ilyeneket találtam.
Újabb Régebbi