Terminator Survivors: Az ellenállás új korszaka kezdődik - Mesélnek a fejlesztők

Az idén ősszel debütáló Terminator: Survivors új dimenziót nyit a túlélő lövöldözős játékok világában. A Starry Studio és a NetEase által kifejlesztett játék egy poszt-apokaliptikus világban kalauzolja el a játékosokat, ahol nem csupán a Skynet gépei jelentenek veszélyt, hanem az emberi rivális frakciók is.

A játék cselekménye 2009-ben kezdődik, négy évvel a Judgment Day, azaz az Ítélet Napja után, még a John Connor vezette ellenállás megalakulása előtt. A fejlesztők különös hangsúlyt helyeztek a sztori módra, amely mélyen befolyásolja a túlélési élményt. A játékosok egy olyan időszakban kezdik meg a küzdelmet, amikor még csak kezdenek tudomást szerezni a Terminátorok felkeléséről. Marco Ponte, a játék kreatív igazgatója szerint a játék “egy még felfedezetlen idővonalon helyezkedik el a Terminator univerzumban”, ahol a játékosok “egy teljesen eredeti történetet ismerhetnek meg, amely ismert és új karaktereket is felvonultat, és ahol megismerhetik John Connor ellenállásának kezdetét”.

A fejlesztők számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy egy olyan világot hozzanak létre, amely hű a Terminator filmek örökségéhez, miközben egyedi és újszerű élményt nyújtanak a rajongóknak. Az open-world, vagyis a nyílt világ kialakítása kulcsfontosságú volt, hiszen a játékosok felfedezhetik a környezetüket, anyagokat gyűjthetnek, és bázist építhetnek, miközben folyamatosan fenyegeti őket a Terminátorok jelenléte.

A játék az első két film eseményein alapul, így a rajongók ismerős elemekkel találkozhatnak, miközben az új történet révén tovább bővíthetik a Terminator univerzum ismereteiket. A játékban a karakterek és a fegyverek mellett a bázis díszítése is fontos szerepet kap, amelyek mind hozzájárulnak a túlélési élmény hangulatvilágához.

A Terminator: Survivors ígéretesnek tűnik, és a fejlesztők elkötelezettsége a minőségi tartalom iránt bizakodásra ad okot a játékosoknak, hogy egy emlékezetes és izgalmas játékélményben lehet részük az ősz folyamán. Az, hogy a játék mennyire fogja megfelelni a várakozásoknak, az még a jövő zenéje, de a korai információk alapján a “Terminator: Survivors” minden esély megvan arra, hogy méltó legyen a legendás filmek örökségéhez.

Újabb Régebbi