Once Human - A túlélő lövöldözős ingyenes videojáték, ami megváltoztathatja a játékpiacot

A Once Human, a várva várt ingyenes játék, hamarosan megérkezik a Steam és az Epic Games Store kínálatába.

A nyár egyik legnagyobb újdonsága a Once Human, a Starry Studio és a NetEase által kiadott poszt-apokaliptikus többjátékos túlélő lövöldözős játék, amely egy Stardust nevű parazita idegen életformával szembeni küzdelemre invitálja a játékosokat. A Stardust elárasztotta a Földet, és mindent megfertőzött, az emberektől és állatoktól kezdve a vizükön át a talajig, amelyen járnak. Mint Meta-Human, te vagy azon szerencsések egyike, akik nem csak túlélték a Stardust hatását, hanem képesek annak erejét maguk is irányítani.

Ez egy frissítő sci-fi koncepció egy olyan műfajban, amely gyakran a természetes vadonra vagy a zombi apokalipszisre összpontosít, és a játék, amely az év egyik legjobb ingyenes PC-s játéka lehet, hatalmas követőtábort vonzott magához. A Once Human jelenleg az ötödik legtöbbet kívánt játék a Steam-en, és a világ játékosai készen állnak, hogy belevágjanak, amint megjelenik július 9-én. A megjelenés előtt már kevesebb mint egy hét van hátra, de sokan azt kérdezik, hogy a Once Human ingyenesen játszható cím lesz-e.

Ha reménykedtél benne, jó hír: a Once Human valóban egy ingyenesen játszható játék lesz, így nem kell fizetned, hogy kipróbálhasd, amint jövő héten megjelenik. Fontos megjegyezni, hogy mint minden ingyenesen játszható játék, ez is mikrotranzakciókkal lesz monetizálva. És ez felvet egy kérdést…

Egy olyan dolog, ami teljesen tönkre tehet egy ingyenesen játszható játékot, az a “fizetős előnyt biztosító” monetizáció, amely jelentős játékbeli előnyt ad azoknak a játékosoknak, akik sok pénzt költenek, szemben azokkal, akik nem nyúlnak a pénztárcájukhoz. Ahogy a Once Human megjelenése közeledik, az egyik legnagyobb aggodalom, amit a rajongók éreznek vele kapcsolatban, hogy ilyen fizetések lesznek benne — különösen, mivel a NetEase több korábbi játékában, mint például a Dead by Daylight Mobile-ban, frusztráló fizetős előnyt biztosító mechanikák voltak.

Derek Qiu, a Starry Studios külföldi műveleteinek vezetője szerint azonban a játékosoknak egyáltalán nem kell aggódniuk a Once Human-ban a fizetős előnyt biztosító rendszerek miatt.

“Biztosan nem szeretnénk semmilyen fizetős előnyt biztosító funkciót látni a játékban,” mondta Qiu egy interjúban a streamer King Gothalion-nal, magyarázva, hogy a Starry Studio teljes mértékben irányítja a Once Human monetizációját. “Nem lesz fizetős előnyt biztosító. Esküszöm Istenre, nem lesz.”

A mikrotranzakciók helyette teljesen kozmetikai jellegűek lesznek, a játékosok olyan tárgyakat vásárolhatnak, mint a karakter- és fegyverskinek, valamint a bázisuk díszítései. Ezek a kozmetikai tárgyak a Once Human csatapasszaiban is szerepelni fognak jutalmakként, amelyeket a játék során való haladással szerezhetnek meg.

Megjelenés július 9-én.

Újabb Régebbi