Fortnite - Drágulnak a V-Bucks árak október 27-től

Az infláció és a valutaingadozások okozták az áremelkedést, amely többek között az Egyesült Államokat, Magyarországot, Japánt és Svédországot érinti a legjobban. És ebbe a helyzetbe természetesen mi is bele kellett, hogy essünk.

Az Epic Games közel 900 alkalmazott elbocsátásával együtt bejelentette, hogy megemelik a V-Bucks árát a Fortnite-ban. Október 27-től az Egyesült Államokban, Magyarországon, Japánban, Norvégiában, Lengyelországban, Svédországban, Törökországban és még sok más országban lesz érintett. Az emelés "olyan gazdasági tényezőknek köszönhető, mint az infláció és az árfolyam-ingadozások, és követi az Egyesült Királyságban, Kanadában és Mexikóban nemrég befejezett hasonló ár kiigazításokat".

Az Egyesült Államokban az 1000 V-Buck 7,99 dollár helyett 8,99 dollárba kerül majd, míg a 2800 V-Buck 19,99 dollár helyett 22,99 dollárba. Az 5000 V-Buckért a jelenlegi 31,99 dolláros ár helyett 36,99 dollárt, a 13 500 V-Buckért pedig 79,99 dollár helyett 89,99 dollárt kell fizetni. A Fortnite Crew-t nem érinti az árváltozás, de az olyan csomagokat, mint a The Final Reckoning, a Skull Squad, a Saint Academy, a Transformers és a többi packok, módosítani fogják az árcédulát, ha a jövőben elérhetővé válnak.

Az Epic Games messze nem az egyetlen cég, amely megemeli digitális kínálatának árait. A Microsoft drágította a konzolra/pc-re szóló Game Pass és a Game Pass Ultimate árát, míg a Sony a PlayStation Plus mindhárom szintjén megemelte a 12 hónapos előfizetések árát.

Újabb Régebbi