Star Wars Outlaws: Nem lesz karakterszintlépés és érdekes módon fogunk a játékban fejlődni

Az Ubisoft legújabb kalandjátékában, a ‘Star Wars Outlaws’-ban a karakterfejlődés egyedülálló megközelítést kap. A játékosok nem a hagyományos szintlépési rendszeren keresztül, hanem a galaxis szerte elszórt, élettel teli karakterekkel való interakciók által fejleszthetik képességeiket és felszereléseiket. Ezek a találkozások és a karakterek saját történeteinek teljesítése nyitják meg az új képességek és felszerelések zárjait.

A ‘Star Wars Outlaws’ friss szemléletmódja az Ubisoft ismert nyílt világú játékmechanikájától való eltérést jelenti. A karakterfejlődés itt nem statisztikai növekedéseken alapul, hanem természetes, élményalapú fejlődésen, ami szervesen illeszkedik a játék világába és narratívájába.

Az IGN-nek adott interjúban Mathias Karlson, a játék rendezője részletezi, hogy a főhős, Kay képességeinek és felszerelésének fejlesztése a játékban található “teljes értékű karakterekkel” való találkozásokon és azok küldetéseinek teljesítésén keresztül történik, nem pedig egyszerű kereskedőkön vagy felületes NPC-kön keresztül. “Ezek a karakterek a világ különböző pontjain bukkannak fel, és a játékosnak felfedeznie kell, hogy kik ők, mit kínálnak, és hogyan érhetők el,” magyarázza Karlson. “Amikor végül találkozol velük, egy gazdag karakterrel és egy izgalmas kalanddal leszel gazdagabb, ami több, mint egy egyszerű tranzakció.”

Az IGN cikkében szereplő példa a Jawa karakterre utal, akit a játékos egy helyi kantinában szerzett információk alapján találhat meg. A Jawa küldetése – egy Sarlacc teteméből való kincskeresés – egy új toronyágyú felszerelésének feloldásához vezet a játékos űrhajóján. Ez a fejlődési rendszer arra ösztönzi a játékost, hogy a karakter fejlődése összhangban legyen a világban szerzett tapasztalataival, nem pedig egy előre meghatározott statisztikai rendszer következményeként.

Navid Khavari, a játék narratív rendezője egy másik példát is hoz: “Kay egy útra indulhat egy szakértővel, aki új képességet tanít neki, és egyedi fejlesztést ad a blásteréhez. Ez a képesség és fejlesztés szorosan kapcsolódik a játékban végrehajtandó rabláshoz, és egy olyan személyes út, amely mélyen gyökerezik a ‘Star Wars’ univerzum hagyományaiban.”

Újabb Régebbi