Once Human - Így válthatsz világokat szerveren belül

Az égen szárnyalva választhatsz leszállóhelyet a Once Human izgalmas kezdetén, a tutorial után. A Starry Studio új többjátékos nyílt világú túlélőjátékában, a Once Humanban, minden szerver tíz különálló világra oszlik. Ezek a világok a térkép különálló egyedi példányai, melyek szekcióként funkcionálnak, stabilizálva a szervert és megőrizve a nyílt világ kellemes népsűrűségét.

A játékosok szabadon barangolhatnak és váltogathatnak a világok között, ami különösen előnyös lehet, ha a jelenlegi világodban nem találsz megfelelő helyet az alapodnak, vagy ha barátaiddal szeretnél együtt játszani egy másik világban. A Once Human kezdetben nem vezeti be a játékosokat a világváltás rejtelmeibe, ami zavarhoz vezethet.

Ha világot szeretnél váltani, de nem vagy biztos a folyamatban, ne aggódj - ebben a mini útmutatóban lépésről lépésre bemutatom, hogyan teheted meg. 

Egy másik világba való átlépéshez egyszerűen csak meg kell közelítened egy Teleportációs tornyot - a felfedezett tornyok rádiótorony ikonnal jelennek meg a térképeden - és meg kell nyomnod a G billentyűt. Ekkor megjelenik a szervered további kilenc világának listája; válaszd ki a kívánt világot, és tartsd lenyomva az F billentyűt a váltáshoz.

A Teleportációs tornyok szerte a Once Human térképén találhatók, és biztosan találkozol velük felfedezés közben. Érdemes megjegyezni, hogy a Monolitok közelében mindig akad egy Teleportációs torony; ha mindegyiket aktiválni szeretnéd, használj egy Once Human interaktív térképet, amiről nemrég számoltunk be. Amúgy a játék kezdetétől körülbelül 15 percre, Deadsville-ben található egy Teleportációs torony, amit a fő küldetés során fedezhetsz fel, így akár már nagyon korán váltasz világokat, ha úgy döntesz. Deadsville felfedezése amúgy is számottevő és fontos dolog, hiszen ha haverokkal akarunk játszani és összetalálkozni, mindig ez lesz az a pont, ahol navigálni fogunk. Ez egy közös pontja a térképünknek.

Fontos megjegyezni, hogy bár a karaktered leltárát és felszerelt tárgyait megtartod a világok közötti mozgás során, a Területed bázisa nem követ automatikusan. Ha szeretnéd az új világba átvinni, át kell helyezned a Területedet.

Újabb Régebbi