Kezdő útmutató a Scribinghez a The Elder Scrolls Online-ban

Amikor először léptem be a The Elder Scrolls Online birodalmába, azonnal éreztem, hogy ez a játék több lesz számomra, mint egy egyszerű kikapcsolódás. Ez a játék a szívem csücskévé vált, egy olyan világ, ahol nem csak játszom, hanem majdhogynem élek is. A küldetések, a történetek és a lore-ok gazdagsága magával ragadott, és lehetőséget adtak arra, hogy elmerüljek egy olyan univerzumban, amely tele van rejtélyekkel és kalandokkal. A játék során átéltem, hogy milyen, amikor egy nehéz időszakban valami meghitt és ismerős vigaszt nyújt. A The Elder Scrolls Online pont ezt tette: egy olyan menedéket kínált, ahol órákat tölthettem el, felfedezve Tamriel lenyűgöző tájait és történeteit. A játékban eltöltött idő nem csak szórakozás volt, hanem egyfajta terápia is, amely segített átvészelni a viharos időszakokat.

Minden egyes belépéskor, amikor a login-reward rendszer miatt ismét csatlakozom, újra átélem a The Witcher világának másfajta hangulatát és életérzését. Riviai Geralt lelke (számomra), mint egy régi barát, újra köszönt, és magával hív Tamriel sötét erdeibe és fényes városaiba. Én minden jó és nagyszerű RPG játékot benne láttam a TESO-ba. Természetesen a Skyrim világának visszaadása, mind hangulatilag, mind felépítésileg, csak megerősítette azt az érzést, hogy a The Elder Scrolls Online több, mint egy játék - ez egy otthon. Egy otthon, egy menedék lehet akár mindenki számára is. Nemcsak nekem!

A játékban rejlő mélység és a karakterekkel való kapcsolódás lehetősége egyedülálló élményt nyújt. A küldetések és történetek, amelyeket a játék kínál, nem csak egyszerű feladatok; ezek olyan történetek, amelyekben én vagyok a főszereplő, és minden döntésem formálja a világot, amelyben élek és cselekszem. A lore-ok és legendák, amelyeket a játék során felfedezek, nem csak a játék részei, hanem az én saját történetem részeivé is válnak. A The Elder Scrolls Online nem csak egy játék számomra; ez egy világ, ahol elveszhetek, ahol felfedezhetem önmagam, és ahol megtalálhatom a békét. Ez a játék az én menedékem, ahol a valóság zűrzavara elhalványul, és csak a kalandok és a varázslat marad.

A The Elder Scrolls Online legújabb kiegészítője, a Gold Road, egy forradalmi újítást hozott a játékba: a Scribing rendszert, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy erőteljes, személyre szabott varázslatokat alkossanak. Ez a rendszer azonban nem csak egy újabb lehetőség a karakterfejlődésre, hanem egy mélyebb, stratégiai elemet is hozzáad a játékhoz, amely igényli a játékosok odafigyelését és elkötelezettségét.

A Scribing, amely a Morrowind játékban már megismert varázslatkészítési folyamatokat idézi, lehetővé teszi a játékosok számára, hogy Grimoire-ok segítségével egyedi képességeket hozzanak létre, amelyeket számos Script felhasználásával alakíthatnak tovább. Ez a rendszer különösen a játék középső szakaszában nyújt lehetőséget a játékosoknak arra, hogy karakterüket egyedi módon fejlesszék, számtalan kombinációval kísérletezve, amelyek tökéletesen illeszkednek a játékstílusukhoz és karakterük egyediségéhez.

A Scribing rendszer bevezetése saját küldetéssorozattal, új erőforrással és a világban megtalálható új tárgyakkal bővíti a játékot, így a játékosoknak új kihívásokkal kell szembenézniük, miközben felfedezik a rendszer minden lehetőségét.

Hogyan Kezdj Hozzá a Scribinghez

A Scribing küldetéssorozat elkezdéséhez legalább 30-as szintűnek kell lenned. A Skingradban található Mágusok Céhénél Adept Irnard Rirnil vár rád, hogy elindítsa az első Sigil feloldásának folyamatát. A ‘Második Korszak Scribingje’ küldetés teljesítése után a Luminous Ink, a scribinghez szükséges erőforrás, elkezd hullani az ellenségektől, és Grimoire-okat és Scripteket vásárolhatsz Chronicler Firandiltól. A küldetés teljesítése után lehetőséged nyílik felkeresni Eyevea új területét a térképen, ahol a Scholariumban megkezdheted a scribinget.

A Scholarium küldetéseinek teljesítésével további négy Sigilt oldhatsz fel, amelyek mindegyike frissíti a fiókodat, hogy a scriptek szélesebb körben elérhetőek legyenek a világban. Ezek a frissítések minden fiókod karakterére elérhetőek lesznek.

Grimoire-ok

A Grimoire-ok azok az alapképességek, amelyekből különböző típusú Scriptek segítségével különféle irányokba ágazhatsz ki. Az első Grimoire megvásárlása 50 ezer aranyba kerül, és minden további karakter esetében, akinek meg szeretnéd vásárolni, 10 ezer aranyba kerül. Ezenkívül bizonyos előrehaladást kell elérned az adott Grimoire-hoz kapcsolódó Képesség vonalon. Összesen 11 Grimoire áll rendelkezésre, amelyek közül mindegyik egyedi képességeket nyújt, mint például a Kétkezes Fegyver 25-ös szintjén elérhető Traveling Knife, amely egy visszatérő kést dob, vagy az Íjászat 25-ös szintjén elérhető Vault, amely egy látványos hátraszaltót tesz lehetővé, ami különösen hasznos a PvP-ben.

A Scribing rendszer bevezetése a The Elder Scrolls Online-ban új dimenziókat nyit meg a játékban, és lehetőséget ad a játékosoknak, hogy karakterüket még egyedibb módon alakíthassák ki. A rendszer részleteinek felfedezése és a benne rejlő lehetőségek kiaknázása minden bizonnyal izgalmas kaland lesz a játékosok számára.

A The Elder Scrolls Online világában a Scribing nem csupán egy újabb készség; ez a varázslatok és képességek személyre szabásának alapköve. A Grimoire-ok, mintegy alapanyagként szolgálnak, amelyekre három különféle Script réteget helyezhetünk, mindegyiket a játék során szerzett tapasztalatok és küldetések teljesítése révén. 

A három fő Script típus a következő:

Focus Script: Ez a Grimoire elsődleges hatását határozza meg, legyen az sebzés (fizikai, méreg, fagy stb.), tömegkontroll (bénítás, mozgásképtelenség), gyógyítás vagy erőforrás-helyreállítás. Például a Traveling Knife Grimoire esetében választhatunk egy ‘Több Célpontos’ Fókusz Scriptet, amely lehetővé teszi, hogy a sebzés több ellenség között oszoljon meg.

Signature Script: Ez egy további hatás, amely lehet életerő-elvonás, csapda vagy idővel ható sebzés. Ha ezt alkalmazzuk a Traveling Knife Grimoire-re, akkor a több célpontos sebzés mellett a célpontok mozgási sebességét is csökkenthetjük.

Affix Script: A Grimoire beállításának utolsó eleme, amely extra bónuszokat és debuffokat ad a varázslathoz, mint például egyensúlyvesztés, fő fájdalom, harci őrület, bizonytalanság és mások. Ezt hozzáadva a Traveling Knife képességünkhöz, az ellenségeket sebezhetőséggel sújthatjuk, növelve a rájuk mért sebzést, miközben lassítva vannak, vagy csökkenthetjük a sebzés kimenetelüket bizonytalansággal.

A lehetséges kombinációk száma szinte végtelen - a Vaultoktól, amelyek bénító gőzt hagynak az ellenségek mögött, az olyan robbanásokig, amelyek egyszerre okoznak közvetlen sebzést, idővel ható sebzést és debuffokat.

A Scribing folyamata hosszú és összetett, de cserébe mélyreható testreszabási lehetőségeket nyújt a harcban. A napi küldetések során szerzett scripteken túl a világban szétszórva is találhatunk ilyeneket (a Mágusok Céhe jó kiindulópont lehet), és különböző Osztály Mesterség Scripteket is feloldhatunk Osztály Script Darabok gyűjtésével. Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, amelyekkel mélyebben elmerülhetünk a játékban. Itt az ideje, hogy elkezdjünk scribingelni és kísérletezni a varázslatok végtelen világában.

Újabb Régebbi