Helldivers 2: A PC-s játékosok 90%-a elhagyta a csatateret

Csak öt hónappal a megjelenése után a Helldivers 2, az Arrowhead Games által fejlesztett idegen(UFO)ellenes lövöldözős játék, drámai mértékben elveszítette PC-s játékosbázisát. A PlayStation történetének leggyorsabban fogyó játékaként indult, de a Steam statisztikák szerint a csúcsidőszakban egyszerre jelen lévő játékosok száma a kezdeti 458 709-ről mára körülbelül 10 százalékra, 41 860-ra csökkent.

A Forbes jelentése szerint a játékot ért kritikák és a Sony marketing hibái – mint például a PSN botrány és a játék visszavonása 177 országban – negatív hatással voltak a játék népszerűségére. Továbbá, egy nemrégiben kiszivárgott stratégiai elem, az Airburst Rocket Launcher bejelentése is zavart okozott, mivel az e-mailben szereplő kép egy másik, ismeretlen fegyvert ábrázolt.

A Helldivers 2 jövője bizonytalan, ahogy a játékosok és a kiadó egyaránt keresik a megoldást a játék helyzetének javítására. A videojáték sorsa most a közösség kezében van, akik döntenek arról, hogy a Helldivers 2 visszanyeri-e korábbi dicsőségét, vagy a csillagok között veszik el.

Újabb Régebbi