Az Avowed részese a Pillars of Eternity világnak

Az Obsidian Entertainment fejlesztés alatt álló akció-RPG-je, az Avowed, egy érdekes fordulatot vett a fejlesztés közepén, hogy szorosabb kapcsolatot alakítson ki a Pillars of Eternity sorozattal. Az Avowed, amely ugyanabban az Eora világban játszódik, mint a Pillars of Eternity, egy szélesebb közönség számára adaptálja az ismert IP-t. Carrie Patel, a játék rendezője, a Kinda Funny Gamescast interjújában beszélt az Avowed hangulatbeli változásáról, amelyet a Deadfire inspirált. Az Avowed, amely a Pillars of Eternity II: Deadfire eseményei után játszódik, várhatóan 2024-ben kerül piacra.

Az Avowed 2020-as bejelentő előzetese még egy elhagyatott és apokaliptikus hangulatot sugallt, amely eltért a Pillars of Eternity világától. A későbbi előzetesek azonban, amelyek a Living Lands területét és a metafizikai gombás ‘betegség’, a Dreamscourge hatásait mutatták be, már jobban illeszkedtek az Eora világához.

Patel elárulta, hogy a projekt 2021 elején irányt váltott, és most a Deadfire áll a célkeresztben. “Ez egy olyan játék, amely egyensúlyozza a földhöz ragadt politikai valóságot és konfliktust egy metafizikai, isteni konfliktussal és háttértörténettel, valamint a felgöngyölítendő rejtélyekkel. Ezen kívül, az összes konfliktus és karakter között, van egy csomó hangulati változatosság,” mondta Patel.

Gabe Paramo, az Avowed játékmenet rendezője hozzátette, hogy bár az Obsidian bemutatott néhány élénkebb helyszínt, az Avowed-ban még mindig rengeteg sötétség található.

Az Avowed ígéretesnek tűnik, mint egy 3D-s Pillars of Eternity, és Patel megerősítette, hogy a játék ráadásul néhány évvel a Pillars of Eternity II: Deadfire eseményei után játszódik. Tehát ennyire lesz köze egymásnak a két franchise-nak.

Az Avowed megjelenési dátuma még nem került megerősítésre, de a játék 2024-es debütálása már biztosnak tűnik a rajongók számára. Egyes infónk szerint november közepi megjelenésre számíthatunk.

Újabb Régebbi