Az Overwatch 2 fejlesztői beismerték a játékosok aggodalmait

Az Overwatch 2 világában a tank karakterek szerepe mindig is ellentmondásos volt. Egyrészt a játék dinamikája és a harci rendszer olyan, hogy a tankok gyakran kerülnek szembe 1v1 helyzetekben DPS karakterekkel, és ebben a harcban nem érzik magukat alulmaradva. Ez azonban felveti a kérdést: mi értelme egy tanknak, ha nem a védelemre összpontosít? Személy szerint úgy vélem, hogy egy tanknak elsősorban strapabírónak kell lennie, és a sebzés terén visszafogottabbnak, hiszen a szerepe nem a gyors kiiktatás, hanem az állóképesség és a csapat védelmének biztosítása. A tankoknak az a feladata, hogy a frontvonalban állva megteremtsék az álló háborút, ahol a csapat többi tagja biztonságban tudja kifejteni a képességeit. A legjobb játékosok – és én magam is – ezt a stratégiát alkalmazzuk, mert így érvényesülhet igazán egy tank karakter ereje és hasznossága.

Az Overwatch 2-ben azonban úgy tűnik, hogy a tankokat egyre inkább a DPS karakterekhez hasonlóan alakították át, ami elhomályosítja a szerepek közötti határokat. Ez a változás nemcsak hogy csökkenti a játékstratégiai mélységet, hanem a tankokat is kevésbé teszi vonzóvá a játékosok számára. A tankoknak vissza kell térniük eredeti szerepükhöz: legyenek a csapat pajzsa, akik képesek elviselni a legnagyobb csapásokat, miközben társaikat megvédik.

Ez az általános gondom és MINDIG IS EZ VOLT az Overwatch 2-vel kapcsolatban. A tank karaktereknek vissza kell nyerniük eredeti szerepüket és jelentőségüket a játékban, hogy a csapatok valóban kihasználhassák a játék taktikai lehetőségeit, és a játékosok ismét érezhessék a tankok fontosságát és hatékonyságát a csatatéren.

Az Overwatch 2 fejlesztői végre szembenéztek a játékosok régóta fennálló panaszaival: a tank szerep játéka jelenleg siralmas. A folytatásban bekövetkezett változások, amelyek a tankokat az első vonalbeli harcosokká alakították, nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A Blizzard most aktívan foglalkozik a problémával, miután hónapok óta tartó panaszok érkeztek a közösségtől.

Aaron Keller, a játék igazgatója egy friss blogbejegyzésben osztotta meg, hogy a csapat adatai alapján a tank karakterek komoly nehézségekkel küzdenek. A probléma gyökere, hogy a karakterek nem nyújtanak elegendő “tankosságot”, ami a támogató hősöket arra kényszeríti, hogy minden gyógyításukat a tankokra összpontosítsák, csökkentve ezzel a csapat többi tagjának túlélési esélyeit.

A Blizzard egy új tankos tulajdonsági metrikát vezetett be, amelynek segítségével mérhetővé vált, hogy a tank karakterek hány halált szenvednek el a várhatóhoz képest. Keller nem részletezte, hogy pontosan mit takar az “elvárt halálozási arány”, de megerősítette, hogy a játékosok nehézségei valós adatokon alapulnak. A legtöbb tank karakter túlélőképessége jelentősen csökkent a változások következtében, kivéve Wrecking Ball-t. A tankok fejlövés sebzésének csökkentése pozitív lépés volt, de még mindig nem elég.

Keller szerint most, hogy azonosították a problémát, a csapat keresi a megoldást, amely átfogó változásokat és célzott finomhangolásokat fog magában foglalni. A javasolt változtatások között szerepel a sebző szerep passzív hatásának csökkentése és Reinhardt pajzsainak erősítése. A Blizzard hamarosan kiad egy javítást, amely a "tankosságot" célozza meg, és várhatóan a 11. szezon közepén vagy a 12. szezon kezdetén érkezik.

A tank szerep átalakítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a játékosok, mint például Orisa és Ramattra karakterekkel ismét élvezetes legyen a játék.

Újabb Régebbi