EndGame - Teszt

Az “EndGame” videojáték, amely a Steam platformon debütált, egyedülálló helyet foglal el a sci-fi RPG kalandjátékok között. A játék egy olyan univerzumot tár fel, amely az emberi felfogás határain túlmutat, és az ismeretlen világok felfedezésének örömét és teljesítményérzetét nyújtja a játékosoknak. Az “EndGame” egy poszt-apokaliptikus narratívát követ, ahol az emberiség a fény erejével küzd a semmiből érkező életformák ellen, hogy megakadályozza a világvégét. A játékosok emberként kezdik a kalandot, felfedezve a fertőzött területeket, majd időn átívelő utazás során szembesülnek a semmivel.

Az “EndGame” játékmenete a célzóképesség, a kiting és az azonnali reakciósebesség szükségességét hangsúlyozza. A játék nem arról szól, hogy folyamatos vadászattal erősödjünk, hanem arról, hogy az ellenséget irányítva és azonosítva haladjunk előre. A játék dinamikus harcrendszerére saját magunkon múlik, hiszen a játékosok fejlődése a kihívások leküzdésén és a környezet adaptív használatán keresztül valósul meg. Az “EndGame” küldetései a játékosokat az ismeretlen világok mélyére vezetik, ahol az eddig soha nem látott fenyegetésekkel kell szembenézniük. A küldetések a felfedezésre és a nehézkés és furcsa kivitelezésű harcra összpontosítanak.

A videojáték világa elég egyszerű és vizuális elemekkel rendelkezik. A hangrendszerre vonatkozóan is felemásan teljesít a játék.

Az “EndGame” ajánlott azoknak a rajongóknak, akik szeretik a sci-fi témájú RPG-ket, és készek belevetni magukat egy olyan kalandba, ahol az ismeretlen világok felfedezése és a harci kihívások leküzdése a fő cél. A játék azok számára is ideális, akik szeretik a poszt-apokaliptikus történeteket és a dinamikus harcrendszereket.

Az “EndGame” játékot teljes mértékben nem ajánlanám azoknak, akik nem kedvelik a poszt-apokaliptikus témájú játékokat, vagy akik nem részesítik előnyben a magas nehézségi szintet és a bonyolult játékmenetet. A játék grafikája és stílusa is visszamaradott vagy egyedi, ami nem mindenki számára vonzó lehet. 

Emellett a Steam felhasználói között sem tűnik túl népszerűnek, hiszen csak 3 felhasználói értékelés alapján az “EndGame” játékot kevesen ismerik és játszák. Ez arra utal, hogy a játék nem éri el a széles körű elismerést, és lehet, hogy nem felel meg mindenki ízlésének vagy játékstílusának. De azért egy érdekes próbálkozás volt.

Review score
5.5Az “EndGame” egy furcsa túlélőjáték, amely izgalmas kihívásokkal és változatos játékmenettel kecsegtethet a veterán játékosoknak, bár a nehézségi szint és a kezdeti tanulási görbe talán túlzónak tűnhet. 
Újabb Régebbi