Avowed - Sötét és hangulatos világ vár ránk a nagyszabású fantasy akció-RPG kalandjátékban

Én személy szerint alig várom, hogy kezembe foghassam az Obsidian Entertainment legújabb mesterművét, az Avowed című játékot. Mint egy igazi akció-RPG rajongó, aki imádja a grandiózus kalandokat és a mély, gazdag történetvezetést, már az első bejelentés óta számolom a napokat. Az Obsidian fejlesztőinek köszönhetően, akik olyan emlékezetes RPG-ket alkottak már a múltban, biztos vagyok benne, hogy az Avowed is egy újabb gyöngyszem lesz a kollekciómban. A fejlesztők hírnevének fényében, tele izgalommal és várakozással tekintek a megjelenés elé, kíváncsian várva, hogy milyen új kihívásokkal és kalandokkal ajándékoznak meg ezúttal.

Az Obsidian Entertainment készülő RPG-je, az Avowed, a rendezők szerint sötét és félelmetes helyszíneket is felvonultat, és gazdag hangulati palettával rendelkezik.

Az Avowed az Eora világában, a Living Lands régiójában játszódik, amire figyelni érdemes: Az Avowed egy közelgő fantasy szerepjáték, melyet az Obsidian Entertainment fejleszt, és az Xbox Game Studios ad ki. A Kinda Funny podcastben az Avowed rendezői, Carrie Patel és Gabriel Paramo az Avowed atmoszférájáról és tónusáról beszéltek, kiemelve, hogy a “cél” hasonló a Pillars of Eternity 2: Deadfire-hoz. 

A rendezők szerint a játékban “sötétebb, ijesztőbb” helyszínek is vannak, amelyeket eddig még nem mutattak be, és a játék során “hangulati változatosság” érvényesül. Az Avowed várhatóan 2024-ben jelenik meg Xbox Series X|S és Windows PC platformokon, és az Xbox Game Pass szolgáltatásban az első napon elérhető lesz. A játékosok, akik az Obsidian Entertainment következő fantasy szerepjátékára (RPG) várnak, változatos világot fedezhetnek fel.

Az Avowed általános hangulatát illetően Patel elmondta, hogy évekkel ezelőtt irányváltás történt, ami már akkor megkezdődött, amikor 2021 januárjában hozzálátott a játék fejlesztéséhez. Patel szerint az általános élmény “célja” összehasonlítható a Pillars of Eternity 2: Deadfire-rel, egy Obsidian által készített felülnézetes RPG-vel, amely 2018-ban jelent meg, de Patel hozzáteszi, hogy a játékban sok “hangulati változatosság” van, attól függően, hogy a játékosok éppen melyik mellékküldetésen vagy a fő útvonal melyik szakaszán haladnak.

A Pillars of Eternity játékok Eora fantáziavilágában játszódnak, ugyanabban a világban, ahol az Avowed is helyet kap. Az Avowed-ban a játékosok a Living Lands területét fedezik fel, egy olyan helyet Eorában, amelyet korábban említettek, de egyik Pillars játékban sem jártak még ott.

“Ha valóban végigmegyünk és felfedezzük a világot, sötétebb pillanatokat is találunk,” mondja Paramo. “Bemutattuk a vibráló, színes dolgokat, de vannak sötétebb, ijesztőbb területek is.”

Az interjúban Patel és Paramo arról is beszéltek, hogy a játékos hogyan fog interakcióba lépni a társakkal, megerősítve, hogy ha egy társ csatlakozik a játékoshoz, akkor az utazás végéig velük marad. Ha nem veszik ki aktívan egy küldetésre, a társakat a párti táborban pihenve találhatják meg. Az egyetlen kivétel ez alól az, hogy vannak olyan küldetések, amelyekhez a játékosnak egy adott társat kell magával vinnie.

Az Avowed-ban négy társ van, akikkel a játékosok kalandra indulhatnak. Giatta egy varázsló, Kai egy bruiser tank, Marius egy szerencsevadász, és Yatzli a nagymágus.

Az Avowed iránti érdeklődésem 2020-ban kezdődött, amikor először bejelentették, egyszerűen azért, mert egy Obsidian Entertainment RPG-ről van szó. Ahogy a fejlesztők több részletet is megosztottak, például a harmadik személyű nézetet is felfedték, az érdeklődésem csak folyamatosan nőtt. A változatosság jónak hangzik, így alig várom, hogy belemerüljek, amikor a játék megjelenik.

Ezzel kapcsolatban valóban szükségünk van egy megjelenési dátumra ehhez - valamint a Bethesda Softworks és a MachineGames Indiana Jones és a Nagy Kör című játékához is - hamarosan. Mindkét játék idén később kerül kiadásra, de egyelőre csak “2024” van megadva. De mi már most tudjuk, hogy novemberben meg fog jelenni a játék.

Az Avowed az Xbox Series X|S és Windows PC platformokra érkezik, valamint az Xbox Game Pass szolgáltatásban az első napon elérhető lesz.

Újabb Régebbi