Az Xbox üzenetközpontjában meglepetés várhat minket, ugyanis a Forza Horizon 4 ingyenes digitális példányai már úton vannak felénk

Azok a játékosok, akik bár az Xbox Game Pass előfizetésükön keresztül játszottak, de DLC-t is vásároltak a Forza Horizon 4-hez, most egy ajándék példányban részesülhetnek a normal, standard változatból.

A Playground Games által fejlesztett és az Xbox Game Studios által kiadott Forza Horizon 4 hamarosan eltűnik az Xbox Game Pass kínálatából és az online áruházak polcairól. A fejlesztők bejelentették, hogy a játék “életciklusának alkonyán” le jár. A játék digitális vagy fizikai másolatát megvásárolók továbbra is élvezhetik a játékot, annak kivonása után is.

Az Xbox megkezdte az ingyenes Forza Horizon 4 példányok kiosztását azoknak, akik a játék alapverzióját az Xbox Game Pass segítségével érték el, de kiegészítő tartalmakat szereztek hozzá.

A Playground Games korábban jelezte, hogy a Forza Horizon 4 az év végén kikerül a forgalomból. A 2018-as megjelenése óta kritikai és kereskedelmi sikereket arató cím eltávolításra kerül az áruházakból és az Xbox Game Passból, mivel a zenei és autólicenc-szerződések lejárnak.

Az Xbox üzenetek már elindultak azokhoz az Xbox Game Pass előfizetőkhöz, akik DLC-t vásároltak, és most egy ingyenes Forza Horizon 4 digitális Standard Edition példányt kapnak ajándékba. A jogosultsághoz teljes árú (nem kedvezményes) Xbox Game Pass előfizetés szükséges június 25-ig, valamint a Forza Horizon 4 kiegészítő tartalmának megvásárlása. A kódok az Xbox Üzenetközpontban találhatók. A kódok kiosztása fokozatos, így néhány felhasználónak türelmet kell gyakorolnia, míg megérkezik az övé.

A Forza Horizon 4 várhatóan 2024. december 15-én búcsúzik az Xbox Game Passból és az áruházakból, beleértve a Steamet is.

Az Xbox korábbi ígérete, hogy minden saját fejlesztésű játék hozzáadódik az Xbox Game Pass kínálatához és ott is marad, próbára került a játéklicenc lejárata miatt. A Quantum Break például korábban kikerült a szolgáltatásból licencproblémák miatt, de később visszakerült a kínálatba. A licencproblémák okozhatják az Activision Blizzard King tulajdonságok Xbox Game Passbe való bekerülésének késedelmét is. A Forza címek rendszeresen kikerülnek a kínálatból, amikor elérkezik az “életciklus végéhez”, ami az autómárkák és a zenei licencelés körül forog. Természetesen, ha a játék a birtokodban van, azt örökre megtarthatod.

A játékosok egyre inkább az Xbox Game Passen keresztül játszanak alapjátékokat, majd DLC-ket vagy más tartalomfrissítéseket vásárolnak, amelyekhez már nem férnek hozzá, amikor a játék elhagyja a szolgáltatást. Az ingyenes játékpéldányok biztosítása, mint amit az Xbox tesz a Forza Horizon 4 esetében, úgy tűnik, egy módja annak, hogy megelőzzék a negatív vásárlói élményt. Ez biztosítja, hogy még akkor is, amikor a játékot kivonják és eltávolítják a Game Passból, az továbbra is elérhető marad azok számára, akik befektettek bele. Azonban valószínűtlen, hogy ez az előny valaha is kiterjedne azon első fél tulajdonságokra, amelyek elhagyják a szolgáltatást.

Annak ellenére, hogy eltávolították az Xbox, a Microsoft Store és a Steam áruházakból, a Forza Horizon 4 továbbra is játszható marad azok számára, akik birtokolják a játékot, teljes többjátékos funkcionalitással együtt. Azonban a Fesztivál lejátszási lista augusztus 22-én zárul a 77. sorozat végével. A Fesztivál lejátszási lista végével néhány Xbox eredmény a játékban elérhetetlenné válik.

Újabb Régebbi