Clair Obscur: Expedition 33 - bejelentés

A Sandfall Interactive, a videojáték-ipar új csillaga, ma mutatta be legújabb projektjét, a ‘Clair Obscur: Expedition 33’ című játékot az Xbox Games Showcase-en. A klasszikus fantasy JRPG-k és akciójátékok ihlette alkotás egy forradalmi reaktív fordulóalapú, körökre-osztott harcrendszerrel, érzelmekkel teli történettel és a francia művészet által inspirált lenyűgöző grafikával kívánja meghódítani a játékosok szívét. A Kepler Interactive gondozásában készülő játék az Xbox Series X|S, PlayStation 5 és PC platformokra érkezik 2025-ben, már az első napon elérhető lesz az Xbox Game Pass kínálatában.

A játék középpontjában egy sötét átok áll, amelyet a Festőnő évente megújít, egyre fiatalabb korosztályokat sodorva a semmibe. A játékosok Gustave és társai szerepében indulnak el, hogy megtörjék ezt a halálos ciklust. A korábbi kudarcot vallott expedíciók nyomdokain haladva, a játékosoknak meg kell küzdeniük a világuk jövőjéért, miközben egy álomszerű világban, ahol a fantázia és a művészet összefonódik, bontakozik ki a történet.

Guillaume Broche, a Sandfall Interactive alapítója és a játék kreatív igazgatója szerint a fejlesztőcsapat szívét-lelkét fektette a projektbe. “Álmaink játékát alkottuk meg, egy olyan újítást, amely friss és izgalmas élményt nyújt. Reméljük, hogy a játékosok ugyanolyan szenvedéllyel fedezik fel a világot és a karaktereket, mint amilyennel mi megalkottuk őket,” mondta Broche. 

A játék egyedülálló reaktív körökre-osztott, fordulóalapú rendszere, epikus története és a hatalmas, kézzel készített világa garantálja, hogy az ‘Expedition 33’ utazása feledhetetlen marad.

Az Unreal Engine 5 motorra épülő ‘Expedition 33’ egy új generációs reaktív fordulóalapú RPG, amely valós idejű támadó és védekező parancsokkal teszi izgalmasabbá a harcot. A játékosoknak ki kell fejleszteniük támadó képességeiket és varázslataikat, valós időben kell kivédeniük az ellenséges támadásokat, és egy szabad célzó rendszer segítségével kell megcélozniuk az ellenség gyenge pontjait. A karakterek egyedi statisztikai növekedése, képességfája és felszerelése testre szabható, számos tanulható passzív tulajdonság mellett, így a játékosok szabadon alakíthatják ki saját stratégiájukat.

A ‘Clair Obscur: Expedition 33’ már most felkerülhet a kívánságlistákra, és 2025-ben lesz elérhető Xbox Series X|S, PlayStation 5 és PC platformokon, a Steam és az Epic Games Store kínálatában.

Újabb Régebbi