Hidetaka Miyazaki, a FromSoftware vezérigazgatója, nyíltan beszél arról, hogy milyen kihívásokkal nézett szembe az Elden Ring: Shadow of the Erdtree fejlesztése során

Az Elden Ring: Shadow of the Erdtree megjelenése előtt a Souls-sorozat veterán rajongói és az újoncok egyaránt izgatottan várták, hogy belemerülhessenek a játék világába. A FromSoftware vezérigazgatója, Hidetaka Miyazaki azonban elárulta, hogy ő maga is komoly előkészületeket tett a megjelenés előtt.

“A Shadow of the Erdtree megjelenése előtt végigjátszottam az Elden Ring fő sztoriját,” nyilatkozta Miyazaki a The Guardian-nak. “Először is szeretném leszögezni, hogy nem tartom magam ügyes játékosnak. Ezért a játékstílusom az volt, hogy maximálisan kihasználtam minden rendelkezésemre álló segítséget, amit csak a játék nyújtani tudott, és természetesen azokat az ismereteket is, amelyek a játék megalkotójaként birtokomban vannak… Az Elden Ring szabadsága és nyílt világa talán csökkentette a belépési küszöböt, és úgy érzem, ebből én húztam a legnagyobb hasznot, mint játékos.”

Miyazaki hozzáállása frissítő őszinteséget hoz a játékfejlesztés világába, ahol gyakran elvárják a tökéletességet. “A megjelenés után általában kerülöm a játékot, mert tudom, hogy hibákat vagy elhagyott elemeket találnék, amik zavarnának. Amint játékossá válok, már nem tudok jelentős változtatásokat eszközölni,” magyarázza a vezérigazgató.

A Shadow of the Erdtree eddig viszonylag kevés technikai problémával küzdött, csupán néhány rendszert érintő mikro-akadozásokkal. A FromSoftware által kiadott javítások sikeresen orvosolták a grafikai hibákat és a nehézségi szint emelkedését is kezelték.

A DLC megjelenése után a Steamen több mint 700 000 egyidejű játékossal érte el a csúcsot, ami csak 200 000-rel maradt el az Elden Ring 2022-es megjelenésekor beállított rekordtól. Miyazaki azonban hangsúlyozza, hogy a siker mellett fontos a kudarc lehetőségének megteremtése is. “A költségvetések és a projektek mérete olyan mértékben nőttek, hogy a kudarcra már kevésbé toleránsak. A FromSoftware saját módszereket alkalmaz a kockázatok kezelésére, többek között partnerkapcsolatokat építünk ki a projektek finanszírozására… Üzleti szempontból nem teszünk fel mindent egyetlen lapra. Mindig szükség van arra, hogy legyen hely a kudarcnak, legyen az egy kisebb projekt vagy egy nagyobb keretrendszeren belüli modul,” zárja gondolatait a vezérigazgató.

Újabb Régebbi