Forza Horizon 4: a lejáró licencszerződések miatt eltávolítják az autósjátékot minden digitális áruházból, beleértve a Steamet is

A Forza Horizon 4, az árkád autósversenyjátékok egyik legkiemelkedőbb címe, hamarosan eltűnik a digitális áruházak polcairól a lejáró licencszerződések következtében. Ennek ellenére a játék továbbra is elérhető marad azok számára, akik korábban megvásárolták.

A Microsoft bejelentése szerint a Forza Horizon 4 és annak kiegészítői – amelyeket a mai naptól kezdve már nem lehet megvásárolni – 2024 decemberében végleg eltávolításra kerülnek a digitális áruházakból.

A videojáték eltávolításának közeledtével az új Fesztivál Lejátszási Lista Steamen, amely ma indult és augusztus 22-ig tart, az utolsó lesz. Itt még meg lehet vásárolni a komplett és teljes Forza Horizon 4 játékot. A lista befejezése után a játékosok már csak a Fesztivál Lejátszási Lista történetét tekinthetik meg. A játékosok azonban továbbra is hozzáférhetnek a napi és heti kihívásokhoz, amelyek teljesítésével Forzathon Pontokat szerezhetnek, melyeket különleges jutalmakra válthatnak be.

A játék standard, deluxe és ultimate kiadásai továbbra is megvásárolhatók lesznek a Steam-en és a Microsoft Store-ban egészen a teljes eltávolításig, amely december 15-én esedékes.

A Forza Horizon 4 jelenleg kedvezményes áron kapható a Steam-en, és a fejlesztő Playground Games bejelentette, hogy a játék július 14-től a Microsoft Store-ban is akciós lesz. A stúdió arra kéri a játékosokat, hogy figyeljék a közösségi média felületeiket és különböző platformjaikat a jövőbeli ajánlatokért.

Bár sajnálatos, hogy egy ilyen kiváló játék eltűnik, különösen egy olyan elkerülhető ok miatt, mint a licencszerződések lejárata, ám bár a jó hír az, hogy a Forza Horizon 4 továbbra is játszható marad. A Playground Games megerősítette, hogy a játék tulajdonosai továbbra is letölthetik és élvezhetik a játék offline, online és többjátékos funkcióit az eltávolítás után is, ellentétben a The Crew-val (a széria első része), amely teljesen játszhatatlanná vált az áruházakból való eltávolítása után.

A Steamen tudjátok még megvásárolni a teljesen játékot, íme a link: Spórolj meg 80%-ot a(z) Forza Horizon 4 árából a Steamen (steampowered.com)

Újabb Régebbi