First Dwarf - bejelentés

A Star Drifters csapata izgalommal töltve jelenti be, hogy a várva várt First Dwarf játékuk hamarosan elérhető lesz a Steam korai hozzáférési programjában. A megjelenés dátuma: 2024. június 19. E jeles nap alkalmából egy vadonatúj előzetest is közzétettek, hogy felcsigázzák a játékosok fantáziáját. Aki már most belekóstolna a műfaji határokat feszegető élménybe, az megteheti a demóval a Steamen.

A tavaszi nyílt tesztidőszak során közel 25 ezer lelkes gamer próbálta ki az Első Törpét, ami azt sugallja, hogy a közönség alig várja, hogy Tru, a bátor törp és Ragna, a sárkány hölgy kalandjait maga is átélhesse. A játék egyedülálló játékmenete a kolóniaépítő túlélő játékok, akció RPG-k, városépítők és toronyvédelmi stratégiák legjobb elemeit egyesíti.

Jakub Wójcik, a Star Drifters vezérigazgatója lelkesen nyilatkozott: “A visszaszámlálás megkezdődött, és csapatunk már alig várja, hogy a nagyközönség elé tárja az Első Törpét. A tesztek és a demó verzió óriási sikert aratott, de ez csak ízelítő abból a gazdag tartalomból, amit június 19-én és a későbbi frissítésekben kínálni fogunk. Izgatottan várjuk a játékosok visszajelzéseit, hiszen célunk, hogy közösen formáljuk a játékot a közösség igényei szerint. Biztosak vagyunk benne, hogy a rajongók támogatásával olyan játékot alkothatunk meg, amely mindenki számára maradandó élményt nyújt.”

A Star Drifters által megálmodott történet Driftland varázslatos világába repíti a játékosokat, ahol a lebegő szigetek között kell helytállniuk. Egy ilyen szigeten landol Tru, a törp, aki új otthont keres fajtájának. A hősnek nemcsak túl kell élnie ebben az idegen és ellenséges világban, de a szigetet is át kell alakítania a jövő telepesek számára otthonná. Szerencsére Tru nem marad egyedül: Ragna, a sárkány hölgy és egy erőteljes mech segítségével kell megküzdenie a kihívásokkal, erőforrásokat gyűjtenie és építkeznie.

A First Dwarf kooperatív módban is játszható, lehetőséget adva két játékosnak, hogy együtt fedezzék fel a lebegő szigetek rejtélyeit, építsenek és kalandokba bocsátkozzanak. A játék során Tru számos különleges és titokzatos helyszínt látogat meg, így a kalandok és felfedezések tárháza folyamatosan bővül. A cél nem más, mint a törpök megmentése és az az expedíció titkainak feltárása, amelyen Tru apja évekkel ezelőtt nyomtalanul eltűnt.

Kulcsfontosságú jellemzők:

⚒️ Irányítsd Tru-t, a bátor törpöt, vezess egy hatalmas mechet és repülj Ragna sárkánnyal, fejleszd képességeiket.

⚒️ Építs és optimalizálj kolóniákat, gondoskodj lakóik jólétéről.

⚒️ Fejleszd a technológiát, készíts új szerkezeteket, eszközöket és fegyvereket.

⚒️ Védd meg kolóniádat a fertőzött ellenségektől, építs védelmi tornyokat és falakat, készülj fel a szörnyhullámokra és a természeti katasztrófákra.

⚒️ Dönts a fertőzött állatok sorsáról: gyógyíts vagy tisztíts meg.

⚒️ Fedezd fel Driftland titkait és derítsd ki, mi történt Tru apjával.

⚒️ Kalandra fel egyedül vagy barátoddal a kooperatív segítő módban.

A First Dwarf június 19-től lesz elérhető korai hozzáférésben a Steamen, ahol már most is kipróbálható a demó verzió. A játék PC-re, PlayStation 5-re, Xbox Series S/X-re és Nintendo Switch-re is készül, és az 1.0-ás verzió megjelenése után lesz elérhető ezeken a platformokon is.

Újabb Régebbi