Gears of War: E-Day - bejelentés

A “Gears Of War: E-Day” című új videojáték a sorozat ikonikus elemeinek eredetét tárja fel, köztük a hírhedt Láncfűrészes Lancer fegyverét. A DualShockers platformon keresztül kezelhető fiókok segítségével a játékosok most Marcus és Dom karaktereivel együtt pillanthatnak meg egy lángoló várost, miközben a Láncfűrészes Lancer körvonalai sejlenek fel a háttérben.

Az E-Day epizódja felfedi a Láncfűrészes Lancer történetét, bemutatva annak kezdetét és evolúcióját. A játék részletesen kitér Marcus és Dom testvériségének kezdetére, feltárva kapcsolatuk mélységeit a fő sorozat eseményei előtt. A történet középpontjában egy sebezhetőbb Marcus és Dom áll, akiknek kapcsolata az Emergence Day káoszában bontakozik ki. Az Xbox a nyári játékfesztiváljának bemutatóján nagy durranással rukkolt elő. A kiadó a Gears Of War: E-Day bejelentését tartogatta a legvégére, amely a Marcus Fenix és Dom Santiago által vezetett csapatot állítja szembe a rettegett Locust invázióval.

Az E-Day, mint a Gears 4 és 5 előzménye, 14 évvel korábbi időszakot ölel fel, és az “Emergence Day”-re, azaz a Locust invázió kezdetére fókuszál. A játék több olyan eredettörténetet is bemutat, amelyek meghatározóak voltak a franchise számára, így a Láncfűrészes Lancer első megjelenését is.

Az Xbox Wire interjújában a The Coalition fejlesztőcsapatának kreatív igazgatója, Matt Searcy és márkaigazgatója, Nicole Fawcette mélyreható betekintést nyújtottak az E-Day kulisszatitkaiba, előrevetítve a cselekmény és a technikai innovációk irányát.

A bejelentő előzetes egy pillanatnyi képet mutatott be Marcusról, ahogy az MK1 Lancer fegyvert egy levehető szuronyos kiegészítővel kezeli, ami eltér a megszokott láncfűrészes/puska hibridtől. Fawcette megerősítette, hogy az E-Day több eredettörténetet is feldolgoz, köztük a Láncfűrészes Lancer kezdeti lépéseit.

Fawcette titokzatosan utalt arra, hogy a "Láncfűrészes Lancer" még nem létezik abban az időszakban, de hozzátette: “Nem lenne igazi Gears játék, ha nem láncfűrészeznénk a Locustokat!” Ez arra utal, hogy a játékban tanúi lehetünk a fegyver korai fejlődésének, mielőtt az a Locustok elleni harc ikonikus eszközévé válna.

Az E-Day továbbá Marcus és Dom “testvériségének” kezdetét is felfedi. A Pendulum háborúk során bekövetkezett tragédia, Carlos halála után a két karakter szoros kapcsolatot alakít ki gyászuk közepette.

Searcy hangsúlyozta, hogy a játék Marcus és Dom kapcsolatának eredetét meséli el, amely meghatározó a franchise számára. “Ezek még nem azok a karakterek, akiket az első három Gears játékból ismerünk. Nem harcoltak még 10 évet a Locustok ellen. Amikor a játék kezdődik, békének kellene uralkodnia Serán, és a két főhősnek meg kell birkóznia az élettel egy szeretett személy nélkül.”

Searcy szerint Marcus és Dom “sokkal sebezhetőbbek”, és a közöttük lévő “súly” és “feszültség” hozzájárul egy “közelebbi történet” kialakításához, amely ellensúlyozza az “apokaliptikus nap” eseményeit. A rajongók izgatottan várhatják, hogy szemtanúi legyenek ennek a “testvériségnek a kialakulásának”, amely oly jellegzetes a Gears sorozathoz.

Újabb Régebbi