Elden Ring - azok a rémséges mocsarak

Hidetaka Miyazaki, az Elden Ring alkotója, elismerte, hogy a játék mérgező mocsarai terén talán túlzásokba esett, de ebből fontos tanulságokat vont le. Ezek a tanulságok arra sarkallták, hogy új és változatos módszereket dolgozzon ki a játékosok kihívásainak fokozására.

Miyazaki úr, aki már a Dark Souls sorozat kezdete óta híres volt a nehézkes mocsarak beépítéséről a játékmenetbe, most a Shadow of the Erdtree kiegészítőben egy újragondolt mérgező mocsarat tár a játékosok elé. Egy CNettel készült interjúban Miyazaki úr elmondta, hogy a DLC-ben található mocsár már az új megközelítés eredménye, amely kevésbé lehet elrettentő, de a kiegészítő többi része továbbra is komoly kihívást jelenthet.

A változatosság és az új kihívások bevezetése életet visz a játékba, még ha ez a halál különböző formáit is jelenti. A rendező úr szerint a mérgező mocsárban történő halálozások számát csökkentették, de a játék más területein továbbra is számos veszély leselkedik a játékosokra.

A videojáték iránti kritika ellenére az Elden Ring játékosközössége továbbra is növekszik, és a Shadow of the Erdtree megjelenése óta a Steam-en regisztrált játékosok száma jelentősen megnőtt. A hétvége folyamán akár az alapjáték rekordját is megdöntheti, amely több mint 953 000 egyidejű játékost vonzott. Ez azt sugallja, hogy a játékosok készen állnak arra, hogy szembenézzenek a kihívásokkal és teljes mértékben kiaknázzák a kiegészítő által kínált lehetőségeket.

Újabb Régebbi