Dragon Age: The Veilguard - átnevezték a Dragon Age Dreadwolf alcímét

A BioWare, a népszerű Dragon Age sorozat fejlesztője, bejelentette, hogy a várva várt negyedik rész, korábban Dragon Age: Dreadwolf néven ismert, mostantól Dragon Age: The Veilguard címen kerül majd a közönség elé. A stúdió egy friss blogbejegyzésben osztotta meg a hírt, amelyben azt is megerősítették, hogy a játék első hivatalos játékmenet-bemutatóját június 11-én teszik közzé.

A bejelentés szerint a rajongók egy 15 perces előzetesre számíthatnak, amely a játék kezdeti pillanatait fogja bemutatni, és ízelítőt ad a Thedas világában játszódó új kalandokból. A bemutató a Dragon Age YouTube csatornán lesz elérhető, PT időzóna szerint reggel 8-kor, CEST szerint reggel 7-kor, ET szerint délelőtt 11-kor, GMT szerint délután 4-kor.

A BioWare kiemelte, hogy a Dragon Age minden egyes része egy új, önálló történetet mesél el, amely Thedas lenyűgöző helyszíneire és veszélyeire fókuszál, miközben az új konfliktusok középpontjába helyezi a játékost. A sorozat hagyományait követve, a The Veilguard is egy új főhőst, a Warden, Hawke és Az Inkvizítor utódját mutatja be, aki a játékos saját karaktereként válik ismertté.

A stúdió továbbá beszámolt a játék hosszú fejlesztési folyamatáról és a játékban szereplő hét különleges társ karakterről, akik mindegyike saját, mélyreható történettel rendelkezik. A játékos döntései nemcsak a karakterekkel való kapcsolatokat, hanem azok sorsát is befolyásolják majd.

A BioWare hangsúlyozta, hogy a The Veilguard című játékban a Dread Wolf továbbra is fontos szerepet játszik, de a történet középpontjában a játékos és társai állnak, akik együtt szállnak szembe egy új, világméretű fenyegetéssel.

A névváltoztatás oka, hogy a stúdió szerint az eredeti cím, a Dreadwolf, nem tükrözte kellőképpen az új hősök és történeteik fontosságát, valamint azt, hogy a játékosnak milyen kulcsszerepe van abban, hogy összefogja őket Thedas megmentése érdekében.

A Dragon Age 4-et először 2020-ban jelentették be, és a rajongók azóta várakozással tekintenek a megjelenési dátum bejelentése elé. A közelgő játékmenet-bemutató várhatóan fényt derít majd a megjelenés időpontjára is, és a “következő generációs technológia” említése alapján a játék kizárólag a PS5, Xbox Series X, Xbox Series S és PC platformokon lesz elérhető, kihagyva a PS4-et és az Xbox One-t.

Újabb Régebbi