Civilization 7: Az új korszak hajnala – A Firaxis Games augusztusban tárja fel a titkokat

A Civilization 7 hivatalosan is bekerült a videojáték-történelem könyveibe, de a részletek még váratnak magukra: a teljes bemutatót augusztusban tartják.

A játék megjelenését jövőre tervezik, de egyelőre csak kevés információ áll rendelkezésre.

A 2K Games egy kis baklövéssel – egy banner kép korai közzétételével a weboldalán – előrevetítette a Civilization 7 bejelentését, amely végül a Summer Games Fest konferencián került nyilvánosságra. A játék 2025-ben kerül piacra.

“Fantasztikus,” gondolhatnánk, “meséljenek már az újításokról, azokról a jellemzőkről, amelyek ezt a folytatást különlegessé teszik az előző hat részhez képest.” Nos, sajnos nem sok jó hírünk van.

Az előzetes trailer inkább csak hangulatfestő, a 4X stratégiai játékok megszokott elemeit sorakoztatja fel. A nomádokból kőművesek lesznek, városokat emelnek, készülnek a háborúra. Zene, kereskedelem, művészet, felfedezés és ipar. És így tovább. A kórus felduzzad. Egy vonat! Valóban fénykorát éli a civilizáció. A kalapácsok csengése közepette, szénpor és munka által, megszületik az elektromosság. Egy nagy város. Egy rakéta. A szám 7. Egy üzenet: “Kövesse a játékmenet bemutatóját ebben az augusztusban.”

A Firaxis Games egyelőre nem árult el részleteket a Civilization 7-ről, csupán annyit, hogy a megszokott Civilization elemek mellett újat is kínál majd. A Steam oldalon is csak kevés információ található.

“A történelem számos legendás vezetőjének szerepében irányíthatod a civilizációdat,” ígéri a leírás. “Alapítsd meg a civilizációdat, építs városokat és építészeti csodákat a területed bővítéséhez, hódíts meg vagy működj együtt rivális civilizációkkal a jólét elérése érdekében, és fedezd fel az ismeretlen világ távoli részeit. Vajon olyan birodalmat építesz, amely kiállja az idő próbáját?”

Az augusztusi bemutatóra minden bizonnyal érdemes lesz várni. A Civilization 6 megjelenése óta nyolc év telt el, ami azt jelenti, hogy az egyik legjobb rész, a Civilization 5 óta már 14 év is eltelt. Most már többre vágyunk, mint csak a megszokott játékmenet szebb térképekkel. A Civ 6 óta számos újításra tett kísérletet a történelmi 4X játékstílus, az Old World sikereitől a Humankind vegyes fogadtatásáig. A Firaxisnak tehát komoly kihívásokkal kell szembenéznie a versenytársak jelenlétében.

Egyelőre csak a játék nevét ismerjük, tudjuk, hogy jövőre játszhatunk vele, és még néhány hónapot kell várni, hogy megtudjuk, milyen újításokkal készül a neves Firaxis stúdió.

Újabb Régebbi