A GTA 6 PC verziójának megjelenését a megfelelő időben fogják közölni a Rockstar Games-nél, de az nem mostanság lesz


A Take-Two Interactive vezérigazgatója, Strauss Zelnick, a PC-s piacra való potenciális belépésről szóló kérdésekre válaszolva kijelentette, hogy a Rockstar Games “megfelelő időben fog további információkat nyújtani”. Zelnick úr hozzátette: “A bejelentés hiányának következménye csakis egy bejelentés lehet.”

A Grand Theft Auto 6 megjelenési dátuma nemrégiben 2025 őszére szűkült, azonban a játék PC-re történő megjelenésével kapcsolatos bizonyosság még várat magára. Strauss Zelnicket, a Take-Two Interactive vezérigazgatóját a TD Cowen konferencián szorongatták e témában, ahol válasza elkerülte a konkrétumokat, inkább a bejelentés hiányának filozófiai aspektusaira terelte a szót.

“A bejelentés hiányának állapota nem vésődik kőbe, legalábbis amennyire én látom,” mondta Zelnick. “Ez csupán egy bejelentésre, vagy annak további hiányára vezethet. Egyik sem tűnik véglegesnek.”

Zelnick úr későbbi megjegyzései világosabbak voltak, jelezve, hogy a Rockstar Games hagyományosan először konzolokra jelenteti meg játékait, majd később bocsátja azokat rendelkezésre PC-n. “A Rockstar Games bizonyos platformstratégiát követ, amit már korábban is láthattunk, és idővel további bejelentéseket fognak tenni,” magyarázta. “Hiszem, hogy üzleti stratégiánk lényege, hogy ott legyünk, ahol a fogyasztók vannak, és történelmileg cégünk mindig is elérhető volt a fogyasztók számára, bármely platformon, ami értelmes, idővel.”

Zelnick úr szerint a múltbeli minták alapján a Rockstar Games valószínűleg követni fogja ezt a gyakorlatot a Grand Theft Auto 6 esetében is. Tavaly decemberben Zelnick úr arról beszélt, hogy a cég nem követ szigorú protokollt a játékok PC-re történő átültetésében, hanem a kreatív csapatok víziójától függően döntenek. “Ez attól függ, hogy a kreatív csapatok milyen elképzeléssel rendelkeznek egy adott cím kapcsán,” mondta. “Lehet, hogy az eredeti formájában hozzuk ki, vagy esetleg újra kiadjuk, újra elkészítjük - ez a címtől, a kiadó hozzáállásától, a platformtól és az ügyfelek számára kínálkozó lehetőségektől függ.”

A Rockstar Games a PC-s verziókat külön projektként kezeli, kihasználva a PC-s hardverek sokszínűségét és fejlettségét. Bár a GTA 6 PC-re történő megjelenése nem garantált - hiszen a cég kihagyta a platformot az eredeti Red Dead Redemption esetében - Zelnick úr nyilatkozatai alapján valószínűnek tűnik, hogy a játék végül elérhető lesz PC-n is.
Újabb Régebbi