Több Assassin's Creed játék felújítás alatt vannak, kifutóban a Black Flag remake változata

Az Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot megerősítette, hogy több Assassin’s Creed felújítás is folyamatban van, kiemelve, hogy “néhány régebbi Assassin’s Creed játékunk világai még mindig rendkívül gazdagok.”

A rajongók között felmerült a kérdés, vajon a Black Flag felújítása is a tervek között van-e?

Guillemot szerint a kiadó szándékában áll a jövőben gyakrabban új Assassin’s Creed kiadványokat piacra dobni, és ezek között a régebbi játékok felújított változatai is helyet kapnak.

Az Ubisoft korábban nehézségekbe ütközött a felújítások terén. A Prince of Persia: The Sands of Time projektje, amelyet már nem hivatalosan felújításnak titulálnak, négy éve készül, és még mindig nem látszik a befejezés közelében. A Splinter Cell felújítása még kevesebb figyelmet kapott a nyilvánosságtól. A projektet 2021-ben jelentették be, és azóta csend övezi. A Ubisoft Forward eseményen a közönség reménykedett valamiféle frissítésben, de csalódniuk kellett, mivel a projektet egyáltalán nem említették.

Ennek ellenére úgy tűnik, az Ubisoft nem hagyja figyelmen kívül a régebbi játékok újraértelmezésének lehetőségét. “A játékosok izgalommal várhatják a felújításokat, amelyek lehetőséget adnak nekünk arra, hogy újra megvizsgáljuk és modernizáljuk korábbi alkotásainkat,” mondta Guillemot egy promóciós interjúban, amikor az Assassin’s Creed sorozat jövőjéről kérdezték. “Néhány régebbi Assassin’s Creed játékunk világai még mindig rendkívül gazdagok.”

Guillemot nem részletezte, hogy mely játékok kerülnek felújításra, de a Black Flag, mint a rajongók egyik kedvence, nyilvánvaló választásnak tűnik. Az első Assassin’s Creed felújítása is logikus lépés lenne, és az Ezio trilógia (Assassin’s Creed 2, Brotherhood és Revelations) frissítése is sikeres lehetne.

A választási lehetőségek széles skáláját tekintve az Assassin’s Creed már 2007 óta a piac része, és az Ubisoft egyik zászlóshajó címe, egy minden szempontból jelentős és sikeres franchise. Az évek során azonban voltak hullámvölgyek. 2014-ben már jeleztük, hogy az Ubisoft éves folytatásokra való ragaszkodása és egy szigorú formula követése több kárt okoz, mint hasznot, egy vélemény, amelyet Guillemot úgy tűnik, figyelembe vett 2016-ban, amikor jelezte, hogy az éves megjelenések a múlté lehetnek.

A hároméves szünet után érkezett az Assassin’s Creed Valhalla, amely kiváló volt, majd egy évvel később a Mirage, amely jó volt, de nem érte el az előzőek színvonalát még úgy sem, hogy a klasszikus elemekből építkezett a játékmenet sava-borsa.

Guillemot az interjúban azt mondta, hogy az Ubisoft célja, hogy “az Assassin’s Creed játékok rendszeresebben jelenjenek meg, de ne legyen minden évben ugyanaz az élmény.” Az Assassin’s Creed Hexe-t említette példaként, egy természetfeletti témájú játékot, amiről egyébként semmit sem tudunk, és ami “nagyon más játék lesz, mint az Assassin’s Creed Shadows.”

A Kotaku 2023 júniusában arról számolt be, hogy az Assassin’s Creed: Black Flag felújítása már készülőben van, és bár ez még mindig nincs megerősítve, Guillemot szavai segítenek fenntartani a reményt, hogy valóban megtörténik. Először azonban az Assassin’s Creed Shadows: A sorozat következő fő játéka november 15-én fog megjelenni.

Mindenesetre napról-napra közeledünk egy olyan AC HUB (AC: Infinity) megjelenéséig, amiben állítólag minden egyes Assassin's Creed kaland egyszerre lesznek elérhetők.

Újabb Régebbi