Meglehetősen kreatív videojátékot készít a Rockstar Games volt társalapítója az új stúdiójában

Dan Houser, a Rockstar Games társalapítója és a Grand Theft Auto sorozat mögött álló kreatív zseni, új stúdiójával, az Absurd Ventures-szel egy forradalmian új nyílt világú kalandjátékon dolgozik. Ez a játék egy lenyűgöző tudományos-fantasztikus univerzumban fog játszódni, amelyet “A Better Paradise” (Egy Jobb Paradicsom) néven ismerhetünk meg.

Az Absurd Ventures, amelyet Houser 2021-ben alapított és jelenleg is igazgatóként vezet, ambiciózus célokat tűzött ki: a stúdió célja, hogy különböző műfajokban alkotva, médiumoktól függetlenül hozzon létre narratív világokat, karaktereket és történeteket. A vállalkozás tervei között szerepel élőszereplős és animációs produkciók, videojátékok, interaktív tartalmak, könyvek, grafikus regények és szkriptelt podcastok előállítása is.

A stúdió legújabb álláshirdetései szerint egy olyan nyílt világú akció-kalandjáték fejlesztésén dolgoznak, amely a “legjobb osztályú harcot” és “több játékmódban átívelő harmadik személyű akciót” ígér. A hirdetések olyan fejlesztőket keresnek, akik jártasak a közelharc és lövöldözős akciómechanikák keverékében, valamint a nem-harcos formájú akciójáték-mechanikákban, mint például a vezetés, lovaglás, mászás, áthaladás és platforming. Az Unreal Engine 4 vagy 5 ismerete, valamint a ko-fejlesztői partnerekkel való együttműködés is elvárás.

Az Absurd Ventures nemrég bejelentette “A Better Paradise” hangalapú fikciós sorozatának megjelenési dátumát is, amely június 10-én debütál és 12 epizódot fog felölelni. A bejelentés szerint a stúdió több projektet is fejleszt az “A Better Paradise” univerzumban, többek között további fikciós évadokat, televíziós és videojáték címeket.

A hivatalos weboldal leírása szerint az univerzum a “közeljövőben” játszódik, és egy ambiciózus, de függőséget okozó digitális játékvilág-projekt balul sikerült fejlesztését követi, amelyet az úttörő és pszichológus, Dr. Mark Tyburn vezetett. A fejlesztés során a csapat váratlan és zavaró eredményekkel szembesült, ami a projekt feladásához és a csapat széteséséhez vezetett. A játékvilág és a benne rejlő szuperintelligencia éveken át inaktívan maradt, mígnem most újra felfedezésre került.

Az, hogy mindez hogyan kapcsolódik össze az Absurd Ventures által épített transzmédiás franchise-zal és az audio sorozattal, egyelőre rejtély marad. Vajon szükséges lesz-e mind a 12 epizódot végig hallgatnunk ahhoz, hogy teljes mértékben megértsük az elkészülő játékot? Ezt még nem tudjuk, de a rajongók már most izgatottan várják a folytatást.

Újabb Régebbi