Kicsoda valójában a fekete szamuráj és a női shinobi harcos az Assassin's Creed Shadowsban?

Az Assassin’s Creed Shadows játék egyik játszható karaktere Yasuke, aki nemcsak a játékban, hanem a valóságban is Japán első fekete szamurája volt. Yasuke története rendkívül érdekes és inspiráló, hiszen egy afrikai származású férfi, aki végül egy japán daimyō (dajmó), Oda Nobunaga szolgálatába állt a 16. században.

Yasuke eredetileg Nyugat-Afrikából származhatott, és úgy vélik, hogy gyermekként rabszolgaként került eladásra. Később találkozott Alessandro Valignanoval, egy olasz jezsuita misszionáriussal, aki testőrként alkalmazta őt. Valignano Japánba utazott, amely akkor polgárháborúban volt, így Yasuke védelmére szorult. 1579-ben érkeztek meg Japánba, ahol Yasuke megjelenése nagy feltűnést keltett a helyiek körében.

Yasuke két évig segítette Valignano missziós tevékenységét, de 1581-ben, egy kyotói látogatás során, élete örökre megváltozott. Oda Nobunaga daimyō, aki akkor már az ország felét egyesítette, találkozott vele és lenyűgözte őt Yasuke erőssége és megjelenése. Nobunaga annyira megtisztelte Yasuke-t, hogy szolgálatába állította mint szamurájt, ami rendkívüli megtiszteltetés volt egy külföldi számára abban az időben.

Yasuke története nemcsak az Assassin’s Creed Shadows játékban, hanem a valóságban is példa arra, hogy a bátorság és a kitartás hogyan vezethet rendkívüli életúthoz, függetlenül attól, hogy honnan származunk, melyik vidékről vagy milyen vér folyik az ereinkben. A játékban Yasuke mellett egy másik karakter, Naoe, egy shinobi is játszható lesz, aki Fujibayashi Nagato, egy híres ninja mester fiktív, kitalált lánya. Ez a két karakter különböző háttérrel és játékstílussal rendelkezik, így a játékosoknak lehetőségük lesz különböző perspektívákból megközelíteni a játék történetét és világát.

Az Assassin’s Creed Shadows játékban a női shinobi karakter tehát, Naoe, egy kitalált személy, aki az Iga tartományból származó ügyes shinobi orgyilkosként kerül bemutatásra az AC lore során. A játék története a zavaros késői Sengoku-korszakban játszódik, ahol Naoe és Yasuke, a hatalmas afrikai szamuráj, közös sorsukat fedezik fel, miközben új korszakot hoznak el Japán számára.

Naoe karaktere a videojátékban egy olyan személy, aki a csendesség és a rejtőzködés nagy mestere. A Ubisoft és a premier előzetes alapján Naoe és Yasuke karakterei kiegészítik egymást a játékmenet során. Naoe különösen ügyes a lopakodásban és a gyors, észrevétlen támadásokban, míg Yasuke ugyebár sokkal inkább a nyílt harcban és az erőteljes összecsapásokban jeleskedik.

A játékban Naoe célja, hogy segítse a hősök közös küldetését: a zűrzavaros időkből egy új, rendezett világ megteremtését. A változó évszakok és a játék világának dinamikája mellett Naoe képességei és döntései is jelentős hatással lesznek a történet kibontakozására és a játékmenetre.

Naoe karaktere tehát nem egy valós történelmi személy, és ez nagyon fontos az AC történet szempontjából, hanem egy kitalált alak, aki a játék világában egyedi képességekkel és mély történettel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy egy másik nézőpontból is megismerhessék a feudális Japánt és annak csodálatos kultúráját. Az Assassin’s Creed Shadows így nemcsak egy izgalmas akció-kalandjáték, hanem egy történelmi kaland is, amely a játékosokat egy régmúlt idők Japánjába repíti, ahol a shinobi és a szamurájok világába merülhetnek el mégjobban.

Újabb Régebbi