Júniusban nagy játék bejelentésre készül a Mafia, a BioShock és a Borderlands kiadója

A 2K, a videojáték-ipar egyik legnagyobb zászlóshajója, izgalmas bejelentést ígér a júniusi Summer Game Festen: egy új fejezetet nyitnak meg az egyik legikonikusabb és legkedveltebb sorozatukból.

A hírt a Summer Game Fest hivatalos X-oldala osztotta meg, amely szerint a 2K a június 7-i eseményen leplezi le a következő nagy dobását. A kiadó, amely olyan neves címeket jegyez, mint a BioShock és a Borderlands, valamint a Civilization és az XCOM stratégiai sorozatok, illetve a Mafia akció-kaland franchise, a sportjátékok terén is erős portfólióval rendelkezik – ideértve az NBA 2K, a PGA Tour 2K és a WWE 2K sorozatokat is.

A “legnagyobb és legkedveltebb” kifejezés azonban sokak szerint a BioShock vagy a Borderlands felé billenti a mérleg nyelvét. A Civilization vagy az XCOM is esélyes lehet, de a sportjátékokra valószínűleg nem gondolnak – ez nem minősíti alább azokat a franchise-okat. Esélyesebb tőlük egy Mafia folytatás/remake/reboot bejelentés is akár.

A BioShock sorozat legutóbbi darabja, a BioShock Infinite 2013-ban jelent meg, és bár a 2K 2019-ben bejelentette a még cím nélküli BioShock 4-et, a projekt óta kevés információ szivárgott ki. A Borderlands esetében a legfrissebb fő sorozatbeli játék a 2019-es Borderlands 3, de a franchise 2022-ben két spinoffal, a Tiny Tina’s Wonderlanddel és az új Tales from the Borderlands-szel bővült.

A BioShock 4 és a Borderlands 4 mellett érvek szólnak egy új Mafia, Civilization vagy XCOM játék megjelenése mellett is. A titokzatos bejelentésre azonban még várni kell, mert június 7-én Geoff Keighley fogja felfedni a fátylat.

Újabb Régebbi