Kasszát kapott a The Division Heartland az XDefiant miatt

Az Ubisoft stratégiai manőverként félretette a The Division Heartland projektjét, és az erőforrásait olyan ígéretes kezdeményezések felé irányította, mint az XDefiant, amely egy Call of Duty stílusú FPS játék.

“A projektbe jelentős anyagi erőforrásokat fektettünk be.”

A pcgamer értesülései szerint a harmadik személyű lövöldözős játéksorozat ingyenes változataként tervezett The Division Heartland fejlesztését törölték.

Az Ubisoft a mai pénzügyi jelentésében kijelentette, hogy a befektetések szelektív növelésével összhangban döntött a The Division Heartland projekt leállítása mellett, és az erőforrásokat olyan nagyobb lehetőségekre csoportosította át, mint az XDefiant és a Rainbow Six. Az XDefiant a hónap folyamán kerül piacra, míg a Rainbow Six Mobile a Rainbow Six Siege folyamatos sikerének fényében még most is fejlesztés alatt áll.

Az Ubisoft továbbá hangsúlyozta, hogy szándékában áll visszatérni a nyílt világú játékok piacának élére, és növelni kívánja a játékokat mint szolgáltatást nyújtó befektetéseit. Egy befektetőkkel tartott kérdés-válasz ülésen Frédérick Duguet CFO-t arról faggatták, hogy a Heartland projekt törlése hogyan illeszkedik ebbe a stratégiába, amire ő nem válaszolt közvetlenül.

“A The Division kapcsán ambiciózus terveink vannak, amelyek a The Division 2-be és a The Division Resurgence-be való befektetésre épülnek, utóbbi idén érkezik mobil platformra. Emellett a The Division 3 is fejlesztés alatt áll.” - mondta Duguet. A The Division 3-at még nem mutatták be hivatalosan, de tavaly már bejelentették.

Amikor Duguet-től megkérdezték, hogy az Ubisoft mennyit fektetett be a Heartland projektbe, azt válaszolta: “Nem szokásunk nyilvánosságra hozni a költségvetés részleteit. Természetesen jelentős anyagi befektetést tettünk a játékba.”

Újabb Régebbi