Assassin's Creed Shadows - megtörtént a hivatalos bejelentés, videóval

Az Ubisoft legújabb mesterműve, az “Assassin’s Creed Shadows” a virtuális szórakoztatás új dimenziójába kalauzolja a játékosokat. A PS5, Xbox Series X|S és PC platformokra tervezett cím 2024 novemberében debütál, lenyűgöző képi világgal és mélyreható előzetessel készülve a rajongók számára.

A történelmi hűség és a lenyűgöző grafika ötvözetében a játék a 16. századi Japánba repíti el a játékosokat, egy olyan korba, amikor az ország egyesítése érdekében folyó harcok és intrikák szövevényébe csöppenünk. A játék főszereplői, Naoe, az Iga tartományból származó ügyes shinobi, és Yasuke, a legendás szamuráj, életre keltik a történelmi Japánt, miközben a játékosok beleszőhetik saját történetüket az ország sorsának alakulásába.

A játékmenet két különböző stílust kínál, amelyek Naoe és Yasuke karakterein keresztül bontakoznak ki. Mindkét hős egyedi fejlődési útvonalakkal, képességekkel és fegyverekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy saját stílusukban közelítsék meg a kihívásokat. Naoe lopakodó képességei és Yasuke harci tudása egyaránt kiemelkedő élményt nyújtanak, miközben a játékosok a fény és árnyék, a zaj és a változó környezet segítségével küzdenek meg az ellenségekkel.

Naoe és Yasuke karakterei azért érdekesek, mert egyedülálló betekintést nyújtanak a 16. századi Japán kultúrájába és történelmébe. Naoe, mint egy ügyes shinobi orgyilkos, a lopakodás és az árnyékok művészetében jártas, míg Yasuke, mint egy hatalmas szamuráj, a harci erő és a bátorság megtestesítője. Mindkét karakter saját fejlődési útvonalakkal, képességekkel és fegyveropciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy különböző módon közelítsék meg a játék kihívásait és céljait.

Naoe karaktere különösen izgalmas lehet a játékosok számára, akik szeretik a lopakodó játékstílust és élvezik az ellenségek észrevétlen megkerülését. A játékban Naoe képességei lehetővé teszik a játékosok számára, hogy kihasználják a környezetet, a fényt és az árnyékokat, hogy csendben és észrevétlenül mozogjanak.

Yasuke karaktere a közvetlen konfrontáció és a harc szerelmeseinek kínál vonzó lehetőséget. Yasuke ereje és harci tudása lehetővé teszi a játékosok számára, hogy nagyobb csoportokkal szemben is helyt álljanak, és brutális pontossággal győzzék le ellenfeleiket.

Ezenfelül mindkét karakter története mélyen gyökerezik a japán történelemben és legendákban, ami hozzáad a játék narratívájának gazdagságához és mélységéhez. A játékosok nem csak a két főszereplő személyes történetét fedezhetik fel, hanem találkozhatnak a kor fontos történelmi alakjaival is, és aktív szerepet vállalhatnak Japán új korszakának kialakításában. Ez a történelmi és kulturális kontextus teszi őket különösen érdekessé és vonzóvá a játékosok számára.

Az “Assassin’s Creed Shadows” egy hatalmas, nyílt világot tár a játékosok elé, ahol a változatos tájak az időjárás és az évszakok változásával együtt fejlődnek. A játék az Anvil motor legújabb verziójával és az új generációs konzolok erejével kelti életre a feudális Japánt, a látványos várak városaitól a nyüzsgő kikötőkig, a békés szentélyektől a vidéki tájakig.

Az információ a játék központi eleme, amely a felfedezési mechanikák újragondolásával kerül előtérbe. A játékosok saját kémhálózatot építhetnek ki, hogy felfedezzenek új területeket és leleplezzenek célpontokat. A küldetések során toborozható szövetségesek különleges képességeikkel segítik a játékmenetet, míg a testreszabható rejtekhely lehetőséget ad a játékosoknak, hogy saját otthonukat alakítsák ki, erősítve ezzel hálózatukat és csapatukat.

Az előrendelők számára az “Assassin’s Creed Shadows” egy exkluzív küldetést kínál, míg a különböző kiadások – Gold, Ultimate és Gyűjtői – további tartalmakkal, korai hozzáféréssel és egyedi gyűjtői tárgyakkal gazdagítják az élményt. A játék első játékmenet-előzetese júniusban kerül bemutatásra, ígéretes betekintést nyújtva a játék világába.

Az “Assassin’s Creed Shadows” 2024. november 15-én jelenik meg, 69,99 dollárért, az Ubisoft+ előfizetők és az Ultimate kiadást megvásárló játékosok számára pedig már november 12-én elérhető lesz. Az új korszak hajnalán álló Japánban játszódó kaland ígéretes új fejezetet nyit az “Assassin’s Creed” sorozat történetében.

Újabb Régebbi