Assassin's Creed Shadows - Részletes bemutató a karakterekről

Az Ubisoft új zászlóshajója, az Assassin’s Creed Shadows, a történelmi kalandjátékok új mérföldkövének ígérkezik, amely a 16. századi Japánba kalauzolja el a játékosokat. A megjelenés dátuma 2024. november 15-re van kitűzve, és a játék elérhető lesz PS5, Xbox Series X|S, Amazon Luna platformokon, valamint Apple szilíciumot tartalmazó Mac gépeken a Mac App Store kínálatában, PC-n az Ubisoft Store és az Epic Games Store keresztül, továbbá a Ubisoft+ Prémium előfizetés részeként. A játékosok egy japán shinobi, Naoe, és egy valós történelmi szamuráj, Yasuke bőrébe bújva élhetik át a kalandokat – ez utóbbi egyedülálló újdonság a sorozatban.

Az Ubisoft Quebec csapata az Assassin’s Creed Shadows fejlesztése során arra törekedett, hogy a shinobi és a szamuráj, mint ikonikus karakterek, valósághűen elevenedjenek meg a játékban. A késő-Sengoku korszak, amely a politikai zűrzavarok, a háborúskodás és a társadalmi reformok időszaka volt, hiteles hátteret biztosít a történet számára. Mindkét főszereplő eltérő játékélményt nyújt, miközben a japán történelem egyik fordulópontját mutatják be.


A Késő Sengoku Korszak

A késő Sengoku korszak, más néven az Azuchi-Momoyama korszak, a fejlesztőcsapat számára azért vált vonzóvá, mert ez az időszak volt Japán történelmének egyik legmozgalmasabb és legmeghatározóbb szakasza. A 16. század vége három kiemelkedően fontos és ismert személyiség hatalomra jutását látta, miközben a társadalmi reformok újraszervezték a földet, a gazdák és vallási csoportok szembeszálltak a hatalmas katonai klánokkal, és egy művészeti reneszánsz kezdődött, amely az Edo korszakban virágzott ki teljes pompájában. A portugálok fenyegetése, akik néhány évtizeddel korábban érkeztek Japánba, folyamatosan ott lebegett a levegőben.

Az Ubisoft Quebec csapata alapos kutatást végzett, szakértő történészekkel, professzorokkal és kulturális tanácsadókkal dolgozott együtt, hogy a lehető legautentikusabban építsék fel a játék világát, a várépítési elvektől kezdve a teaceremóniákon át a tatami elrendezésig. A csapat Japánba utazott, hogy jobban megértsék a tájat és a kultúrát, és szoros együttműködést alakítottak ki az Ubisoft tokiói és oszakai csapataival, akik segítettek a játék megalkotásában.


Yasuke: Egy Valós Történelmi Szamuráj

Yasuke bevonása az Assassins’ Creed Shadows-ba egy olyan döntés volt, amely lehetővé tette a fejlesztők számára, hogy egy valós történelmi személyiség életét és történetét dolgozzák fel a játékban. Yasuke, aki afrikai származásúként érkezett Japánba, a portugálok rabszolgájaként, Oda Nobunaga szolgálatába állt, és méretével, erejével és éles eszével tűnt ki. A játékban Yasuke karaktere kíváncsiságán, nyitottságán, az értékek és hagyományok iránti tiszteletén, bátorságán, melegségén és karizmáján keresztül jelenik meg, egyedülálló nézőpontot kínálva ezzel a korszakra.

Naoe: Az Emberek Pengéje

Naoe és Yasuke karakterei, noha eltérő játékstílust képviselnek – Naoe a lopakodásra és a parkourra összpontosít, míg Yasuke a harcra és a páncélzásra –, személyiségeik végül kiegészítik egymást, és egyedülálló dinamikát teremtenek a Shadows történetében. Naoe, aki egy 17 éves lány Igából, és az egyik legikonikusabb shinobi, Fujibayashi Nagato lánya, aki kénytelen volt kiképezni őt, hogy egyenrangú legyen vele a harcban. Naoe karaktere eltökéltségét és együttérzését mutatja be, miközben képes legyőzni bármely ellenséget, és együttérzést mutat a háború és a korrupció áldozataival szemben. Mivel szülőföldje, Iga, közvetlenül Nobunaga hódításának útjában áll, Naoe első kézből látja a háború pusztítását, és elkötelezi magát amellett, hogy képességeit felhasználva segítsen népének.

Az Assassin’s Creed Shadows, az Ubisoft legújabb kalandjátéka, két különleges karakter, Naoe és Yasuke életén keresztül mutatja be a 16. századi Japánt. Nobunaga, a hatalmas egyesítő, hadjárata során vezeti őket Iga tartományba, ahol a második Tenshō Iga háború dúl. Az iga-iak, noha létszámban és fegyverzetben alulmaradnak, Naoe apja vezetésével bátran szállnak szembe Nobunaga seregével. A két főszereplő kapcsolata nem indul zökkenőmentesen, de végül Nobunaga ambíciói hozzák őket össze, és különböző nézőpontjaikon keresztül a játékosok betekintést nyerhetnek a késő Sengoku-korszak eseményeibe.

A játék világa érzékenyen reagál a játékosok döntéseire, és a karakterek társadalmi helyzetétől függően különböző módon közelíthetik meg a kihívásokat. Naoe képes parasztként beépülni, míg Yasuke szamurájként tiszteletet parancsol az utcákon. A két karakter eltérő személyisége más-más kapcsolatok kialakítására ösztönzi őket, és romantikus értelemben is különböző partnerek vonzzák őket.

Az Ubisoft Quebec csapata jelenleg is a részletek tökéletesítésén dolgozik, hogy az Assassin’s Creed Shadows valóban új mérföldkövet jelentsen a sorozatban. Az évszakok változása és a fény-árnyék játék bevezetése mellett a játék legnagyobb újítása maga a dinamikus, részletgazdag világ, amelyben a játékosok elmerülhetnek. Naoe és Yasuke szemszögéből a játékosok új módon közelíthetnek meg és élvezhetik a körülöttük lévő világot.

Az Assassin’s Creed Shadows 2024. november 15-én érkezik a konzolokra és PC-re, és az Ubisoft+ Prémium előfizetők számára már november 12-én elérhető lesz az Ultimate Edition, amely többek között a szezonbérletet, digitális bónusztartalmakat és az előrendelési bónusz küldetést, a “Kutyák közé vetve”-t is tartalmazza. Az új kiadás ígéretes új fejezetet nyit az Assassin’s Creed univerzumában.

Újabb Régebbi