Holnap a Sony PlayStation State of Play bemutatót tart

A Sony megerősítette, hogy a sokak által várt PlayStation State of Play esemény május 30-án kerül megrendezésre.

A közvetítés május 30-án (nálunk az időzónák miatt május 31-én kezdődik), csütörtökön lesz látható, 15:00 PT / 18:00 ET / 23:00 BST kezdettel a PlayStation hivatalos YouTube és Twitch csatornáin. A több mint félórás műsorban összesen 14 játékot ismertetnek majd, köztük a PS5 és PS VR2 platformokra érkező friss címeket, valamint a PlayStation Studios későbbi megjelenéseit – tájékoztatott a PlayStation Blog.

Fontos kiemelni, hogy az eseményt ‘State of Play’ néven hirdetik, ami a Sony esetében a nagyobb bejelentéseket jellemző ‘PlayStation Showcase’ műsoroktól eltérő formátumot jelent. Ennek megfelelően érdemes realisztikus elvárásokkal közelíteni a bemutatóhoz.

Külön figyelmet érdemelnek az idei évben megjelenő PlayStation saját fejlesztésű játékai, hiszen ezek száma korlátozott. A Sony által 2024-re megerősített címek között szerepel az Until Dawn PC-s és PS5-ös kiadása, valamint a Firewalk Studios által fejlesztett Concord, egy PvP alapú FPS.

A PS5-re várva várt játékok közül a Marathon és a Marvel’s Wolverine még mindig nem rendelkezik megjelenési dátummal. A State of Play kapcsán felröppent hírek mellett az elmúlt hetekben újabb pletykák is terjedni kezdtek két be nem jelentett projektről: egy új Astro Bot játékról és egy Lego címről, amely a Horizon világában játszódik. Az idő megmutatja, hogy ezek a találgatások megalapozottak-e.

A State of Play adás egy héttel a 2024-es Nyári Játékok Fesztiváljának kezdete előtt érkezik, jelezve a játékipar közelgő bejelentéseinek hullámát. Reménykedjünk, hogy minden kedvelt játék folytatást kap, amelyet megérdemel.

Újabb Régebbi