Havi díjas lehet az Assassin's Creed Infinity

Az Assassin’s Creed Infinity, az Ubisoft legújabb projektje, havi előfizetési modell bevezetésével és a mikrotranzakciókra való fokozott figyelemmel kerülhet piacra, amennyiben a szakmai körökben terjedő hírek igaznak bizonyulnak. A kezdeményezés, amely többjátékos központként funkcionálhat, egyfajta univerzális kapuként szolgálhat a sorozat rajongói számára, ahol a klasszikus és új játékok, kiegészítő tartalmak és exkluzív elemek egyaránt elérhetővé válnak. Magyarán egy AC HUB lenne a terv.

A havi díjas szolgáltatás keretében a felhasználók nem csupán a franchise korábbi darabjait érhetik el, hanem a jövőbeli letölthető tartalmakat és havonta egyedi skin-eket vagy tárgyakat is kaphatnak. A j0nathan által szivárogtatott információk szerint az előfizetési rendszer a GamePass-hoz hasonlóan működhet. A mikrotranzakciók szerepe ebben az összefüggésben válik kiemelten fontossá, bár a legújabb címek előfizetési rendszerbe való bevonása még kérdéses, főleg, hogy a Ubisoft játékoknak is van előfizetéses része, a Ubisoft+.

Az információk megbízhatóságát illetően j0nathan fenntartásokkal kezeli azokat, így a hírekkel óvatosan kell bánni. Az Ubisoft korábban már megerősítette, hogy az Infinity nem lesz ingyenesen elérhető, ami további spekulációkra ad okot. A szivárogtató célja állítása szerint az, hogy negatív visszhangot generálva befolyásolja az Ubisoftot, hogy ne lépjen túl messzire ezen az úton, és esetlegesen újragondolja a platform gazdasági modelljét a tervezett év végi megjelenés előtt.

Az Ubisoft Forward eseményre június 10-én kerül sor, ahol további részletekre számíthatunk az Assassin’s Creed univerzum jövőjével kapcsolatban. Jelenleg több projekt is fejlesztés alatt áll, köztük az Assassin’s Creed Red, amely Japánban játszódik és várhatóan az Infinity megjelenésével egyidőben kerül bemutatásra.

A közeljövőben érkezik az Assassin’s Creed Hexe is, amelynek 2026-os debütálását célozzák majd meg. Emellett számíthatunk az Assassin’s Creed Black Flag újrakiadására, egy másik régebbi cím felújítására, egy négyfős kooperatív PvE projekt, a Raid bemutatására, egy Echoes kódnéven futó többjátékos játékra, valamint egy Nebula kódnéven ismert fejlesztésre, amely India, az Azték Birodalom és a Földközi-tenger vidékét fogja felfedezni.

Újabb Régebbi