Az univerzum üressége: A No Man’s Sky Adrift kalandja egyedül a Csillagok között

A No Man’s Sky legújabb kiegészítése, az Adrift, egy merész új túlélési kihívást hoz a játékosok elé, ahol a végtelen világegyetemben csak a homokférgek és szellemhajók társaságában maradnak. A kereskedelmi lehetőségek és a megszokott gyorsító útvonalak hiánya teljesen új játékélményt ígér.

A Hello Games fejlesztőcsapata, a No Man’s Sky végtelen univerzumának megalkotói, az elmúlt évek során folyamatosan bővítették a játék tartalmát, és a tudományos-fantasztikus felfedezőjáték megjelenését követő nyolc évben is újabb jelentős funkciókkal és módokkal gazdagították azt. Az Adrift frissítés azonban egy lépést hátrál, és szinte minden életformát eltávolít a játékból, csupán a játékost, a hajóját és a felfedezésre váró bolygókat hagyva meg.

Az új expedíció ötlete a játék eredeti, megjelenés előtti állapotából származik, amikor a játékosok egyedül kalandozhattak a hatalmas galaxisban. Az Adrift visszaadja ezt az érzést, kizárva minden más életformát - a homokférgeket és a gonosz tojásokat kivéve. Ez egyben egy új túlélési próbatételt is jelent, hiszen semmilyen NPC nem áll rendelkezésre segítségkérésre, így boltok és kereskedelmi lehetőségek nélkül kell boldogulniuk a játékosoknak.

“A játék jelenlegi állapota sok örömet okoz számunkra, de a megjelenéskor valami egészen különleges volt abban, hogy mennyire magányosnak érezhette magát az ember az univerzumban,” emlékeztet a Hello Games a bejelentésükben.

A magányos érzetet növelik a romos, elhagyatott épületek, más utazók sírjai és az újonnan felbukkanó szellemflották. A játékosok egy új hajót is kapnak, az Iron Vulture nevű, masszív szállítóhajót, amely új testreszabási lehetőségeket kínál, amelyeket az előző Orbital frissítés vezetett be.

A túlélési kihívás sikeres teljesítése új jutalmakat rejt, többek között egy scuttler társat, lopakodó festéket a hajóra, valamint az Iron Vulture és a szellemflotta hozzáadását, amelyeket a játékosok minden mentett állásukban felhasználhatnak a Quicksilver Synthesis Companion segítségével. Az Adrift expedíció körülbelül hét hétig tart, amely során a játékosok az Űranomália Expedíciós Terminálján keresztül, vagy új mentést indítva próbálhatják ki a kihívást, amelyet a végén átalakíthatnak normál mentéssé.

Újabb Régebbi