10 dolog, amiről talán nem is tudtál, hogy megteheted a Cyberpunk 2077-ben

Hivatalosan is véget ért a Cyberpunk 2077-nek a fejlesztése, bár a videojáték vészesen közeledik a négyéves évfordulójához, a rejtett funkciói, titkai és húsvéti tojásai még mindig messze vannak a teljes felfedezéstől.

A 2023-as Phantom Liberty DLC és a 2.1-es alapjáték frissítés érkezésével még több funkció került be a játékba, ahogy azt a CD Projekt Red küldetéstervezője, Maria Mazur is felfedte, miszerint még sok húsvéti tojás vár felfedezésre.

1. Romantikus partnerekkel töltött idő

A 2.1-es frissítés előtt, ha befejezted a romantikus partnered küldetését, az volt az utolsó alkalom, hogy találkoztál vele a játékban. Az új frissítés azonban lehetőséget ad arra, hogy V időt töltsön partnerével a lakásában. Egy SMS-ben érkezik a meghívás, ami az "I Really Want to Stay At Your House" küldetéshez vezet, ahol beszélgethetnek, ölelkezhetnek, csókolózhatnak, táncolhatnak vagy zuhanyozhatnak együtt.

2. V attribútumainak újraosztása

A 2.0 frissítéssel lehetőség nyílik V attribútumainak újraosztására. Bár ezt csak egyszer teheted meg, a Perkek újraosztása bármikor elérhető (habár időigényes folyamat). Az "Attribútumok újraosztása" gombra kattintva minden pont visszakerül, így újra fejlesztheted V-t. Ha újra újraosztanál, új játékot kell kezdened vagy modokat kell használnod.

3. Beszélgetés egy régi baráttal

A játék első felében V sajnos elveszíti legjobb barátját, Jackie-t. Jackie halála mély nyomot hagy V-n, és beindítja a fő eseményeket. Azonban a játékosok még mindig beszélhetnek vele, ha többször felhívják a telefonját és üzenetet hagynak neki. Ez egy szívszorító funkció, amit sok játékos nem is gondolna kipróbálni. Bár aki a valóságban is átment ilyen gyász történeten, az már kipróbálta, hogy pl. a nagymamáját próbálta felhívni a mobilján, miközben mindenféle kedves hangüzenetet hagyott.

4. Fedezd fel Night City tetőit

A Fortified Ankles és a Dash & Air képességek 2.0 frissítésével a játékosok elérhetik a nehezebben hozzáférhető helyeket is. Párosítsd ezeket a "Parkour!" képességgel, amit a Reflexek szintjének növelésével nyithatsz meg, hogy gyorsabban mássz és ugorj át akadályokon.

5. Látogasd meg Adam Smasher búvóhelyét

Adam Smasher, az Arasaka kiborg, a legfélelmetesebb karakterek egyike Night City-ben. Sokan talán nem is tudják, hogy meglátogathatják a titkos rejtekhelyét. A Watson körzet északi részén található dokkokban kell keresni, ahol egy narancssárga konténerre kell ugrani, majd raktárakon átfutva, vasúti síneken átkelve megtalálni a bejáratot. Bent értékes tárgyakat találhatsz, köztük egy shardot és egy legendás okosfegyvert.

6. Használj régi telefonokat

A Phantom Liberty Dogtown területén található Capitán Caliente étteremben egy régi telefonra bukkanhatsz, amely különféle számok hívására használható. Hallhatod a The Witcher témáját, a Samurai (Johnny zenekara) "Never Fade Away" című számát, sőt, a 911-et is hívhatod Johnny megrökönyödésére.

7. Menj táncolni

Night City-ben vannak helyek, ahol bármikor táncolhatsz. A Watsonban található Totentanz klubban neo-death metal zenére táncolhatsz, vagy ellátogathatsz a Riot klubba, amely két küldetés során is szerepel a játékban.

8. Játssz a játékgépeken

A Cyberpunk 2077-ben sok játékgép található, amelyeket használhatsz is. Játszhatsz egy DOOM klónt vagy a The Witcher 3 ihlette Roach Race-t. A Trauma Drama játékban pedig nyerhetsz egy Trauma Team ruhát és egy mini AV-t.

9. Szerezz titkos motort

Az egyik rejtett motor, a Nazare Itsumade, amelyet nem érdemes kihagyni. A megszerzéséhez teljesítsd a The Highwayman küldetést, amely egy fegyverboltban kezdődik a Petrochem gát közelében. A küldetés után megszerezheted a neonfényes motort démon szemekkel.

10. Látogass el az Edgerunners Anime emlékhelyeire

A Cyberpunk Edgerunners anime eseményei után a játékban meglátogathatod a sorozat szereplőinek emlékhelyeit. Ezek közt megtalálható David Martinez, Gloria Martinez, Kiwi, Rebecca, Pilar, Dorio és Maine emlékhelye is, mindegyikük egy-egy megható felirattal.

További Titkok és Érdekességek

A nagyszerű sci-fi RPG esetében a móka nem ér véget a stáblista után. A Cyberpunk 2077-ben rejlő rengeteg titok és funkció miatt a videojáték még mindig elkápráztatja a rajongókat.

Egy rajongó például részletesen leírta, hogyan szerezhetünk egy iguána tojást a játékban. Az iguána tojást a Konpeki Plaza-ban találhatjuk meg, majd vissza kell juttatni V lakásába, ahol az időugrások után kikelthetjük. Egyes pletykák szerint azonban csak a Nomád útvonalat követő játékosok vagy a következő generációs konzolok és PC felhasználók képesek ezt megtenni.

Még mindig rengeteg felfedeznivaló vár Night City-ben, így érdemes újra elővenni a játékot és belevetni magad a kalandba!

Újabb Régebbi