Az Assassin’s Creed Shadows a Ubisoft legújabb mesterműveként készül elbűvölni a játékosokat, a fejlesztők szerint ez lesz a franchise eddigi legrészletesebb alkotása

A sorozat legújabb részének producere, Karl Onnee, egy friss interjúban osztotta meg, hogy az Assassin’s Creed Shadows milyen példátlan adatmennyiséggel és részletességgel készül.

Kulcsfontosságú Információk:

  • Az Assassin’s Creed Shadows egy gazdag történelmi kontextusba ágyazott, aprólékosan megalkotott japán világba kalauzolja el a játékosokat, új mechanikákkal gazdagítva a lopakodásos játékmenetet.
  • Karl Onnee, a játék producere, kiemeli, hogy a Sengoku-korszak Japánja ideális színtér egy orgyilkos történetéhez, ahol a fejlett technológia segítségével a környezet minden apró részlete életre kel.
  • A játék egy vizuálisan lenyűgöző világot ígér, dinamikus világítással, évszakváltozásokkal és a természet hangsúlyozásával, több adattal és fejlett technológiával fűszerezve, hogy gazdagítsa a játékélményt.

Az Assassin’s Creed Shadows a 16. századi feudális Japánba repíti a játékosokat, a Sengoku-korszak végére, ahol a béke és szabadság harcában vesznek részt. A Ubisoft mélyreható kutatásokat végzett, hogy az Assassin’s Creed történetének egyik legizgalmasabb fejezetét hozza el a rajongóknak.

A játék előzetese ellenére, amely az Ubisoft egyik legkevésbé kedvelt előzetesévé vált, és a körülötte kialakult kontroverziák ellenére, Onnee producer a Famitsuval készült interjúban arról beszélt, hogy a játék mennyire részletes lesz, ezzel is növelve a játék iránti várakozást.

Onnee, aki korábban az Immortals: Fenyx Rising és az Assassin’s Creed: Odyssey fejlesztésén is dolgozott, a közelgő játék japán beállításáról és a választott korszakról is beszélt. “Ezt a korszakot választottam, mert ez egy rendkívül gazdag történelmi időszak” - mondta Onnee, hozzátéve, hogy ez az időszak Japán számára háború és politika szempontjából is fontos volt. “Ezek az elemek együtt kiváló alapot nyújtottak a történet megalkotásához.”

Onnee kiemelte, hogy a Shadows tökéletes helyszín egy orgyilkos számára, és hogy “tökéletesen illeszkedik a franchise DNS-ébe”. “Tovább akartuk fejleszteni a lopakodást.” - mondta Onnee - “Az Assassin’s Creed: Mirage-dzsal kezdtük el ezt az utat, de új funkciókkal szerettük volna tovább vinni. A fény és árnyék rendszere, a csáklyák, a mászás és a játék során megszerezhető eszközök mind hozzájárulnak az élményhez.”

Az Assassin’s Creed: Valhalla viking témájára reflektálva, Onnee úgy véli, hogy a Shinobi épp olyan vonzó lehet, mint a Viking fantázia Eivor körül, és hogy a Shinobi tökéletesen illeszkedik a franchise márkájához. “Úgy érzem, ez egy erős motívum, amely versenyre kelhet a ‘Vikingekkel’.” - mondta Onnee. Beszélve arról, hogyan hozták létre Japán környezetét, Onnee elmondta, hogy a megfelelő technológiával rendelkeznek a fény különböző elemeinek rögzítésére, ami lehetővé tette a csapat számára, hogy a szokásosnál sokkal kreatívabb legyen.

“Az új technológiának köszönhetően már nemcsak a fényt és az árnyékot, hanem a természet dinamizmusát is részletesebben tudjuk megjeleníteni. Természetes, hogy a történet Japánban játszódik, de a sorozat korábbi részei közül egyik sem foglalkozott ennyi fával, vagyis ennyi adattal.” - folytatja Onnee - “Az évszakváltozások miatt több adatra volt szükségünk ahhoz, hogy egyszerre különböző dolgokat zökkenőmentesen működtessünk. A legújabb technológiánk lehetővé teszi, hogy megvalósítsuk víziónkat, és folytassuk ambíciónkat ezzel a játékkal és az Assassin’s Creed-del.”

Az Assassin’s Creed Shadows fejlesztése 2020-ban kezdődött, az Assassin’s Creed Valhalla megjelenése után, és 2024. november 15-én kerül majd piacra.

Újabb Régebbi