SERUM - Early Access teszt

A Serum egy egyjátékos, történetvezérelt túlélő kalandjáték, amelyet a Game Island fejlesztett. A fejlesztők célja, hogy izgalmas és lebilincselő játékélményt nyújtsanak a játékosoknak, miközben felfedezik a SERUM kegyetlen környezetét, és különböző eszközöket és fegyvereket kovácsolnak. A kiadó cég globálisan terjeszti a játékot, és a Serum egyik fő címe a Game Island S.A. portfóliójában. A kiadó célja, hogy a játékosok számára egyedülálló élményt nyújtson, ahol az idő a túlélés legnagyobb ellensége. A játék ára 24,99 dollár / 24,99 euró / 19,99 font, és a Steam Early Access-en már elérhető. A Serum egy izgalmas kaland, ahol a főszereplőnek a serummal való életben maradásért kell küzdenie egy fertőzött világban. A játék egyedi mechanikája és sötét hangulata garantáltan lebilincselő élményt nyújt a játékosoknak. Reméljük, hogy a fejlesztők továbbra is figyelembe veszik a közösség visszajelzéseit, és a játék további verzióiban még több izgalmas tartalommal szolgálnak majd. A Serum egy olyan cím, amely a túlélőjátékok világában új színfoltot hozhat, és a játékosokat egy lenyűgöző, veszélyekkel teli kalandba vezeti. A játék tehát early access, és a jelenlegi állapotától még sokkal jobb is lehet, annak köszönhetően, hogy kollektívan beleszólhatunk a fejlesztés menetébe.

A Serum videojáték egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol a játékosok egy ismeretlen folyadék, a serum hatása alatt állnak, amely létfontosságú a túléléshez. A játék története szerint egy ember alkotta katasztrófa, a Blight nevű esemény pusztította el a világot, és a serum az egyetlen remény a túlélésre. Maga az esemény egy rejtélyes szigeten játszódik, ahol a játékosoknak meg kell küzdeniük az idővel és a környezet veszélyeivel. A játékban egy kegyetlen időzítő dönt az élet és halál között, amely a karodon található. A játékosoknak ki kell vonniuk a serumból az életben maradáshoz szükséges anyagot, miközben harcolnak a veszélyes lényekkel, megoldanak rejtvényeket, és felfedezik a múlt eseményeit. A Story Codex segítségével mélyebbre áshatunk a történetben, és felfedezhetjük a sziget titokzatos eredetét, valamint az E.V.A.S nevű szervezet sötét terveit. A Codex részletesen bemutatja a játék narratíváját, naplóbejegyzések és részletes magyarázatok segítségével tárja fel a játék mögötti teljes történetet. A Serum egy lenyűgöző és gazdag lore-ral rendelkező játék, amely a túlélőjátékok műfajában egyedülálló élményt nyújthat sok játékosnak. A játékfejlesztők célja, hogy a játékosok bevonásával, a közösség visszajelzéseinek figyelembevételével tovább finomítsák a játékmenetet, és egy olyan történetet alkossanak, amely mély benyomást hagy a játékosokban. A Serum tehát egy ígéretes cím a Steamen, amely kihívásokkal teli kalandra invitálja a játékosokat egy elpusztult világban, ahol minden másodperc számít.

A Serum játékmenete a túlélésre összpontosít, ahol a játékosoknak meg kell birkózniuk a környezet veszélyeivel, miközben idővel is versenyt futnak. A játékban a serum egy létfontosságú erőforrás, amelyet rendszeresen be kell injektálni a karakterbe a túlélés érdekében. A játékosoknak vadászniuk kell, erőforrásokat gyűjteniük, fegyvereket és eszközöket készíteniük, valamint rejtvényeket megoldaniuk, hogy előrehaladjanak a játékban és felfedezzék a világ titkait. A Serum kraft rendszere lehetővé teszi a játékosok számára, hogy különféle tárgyakat és fegyvereket készítsenek, amelyek segítségével túlélhetik a veszélyes világot. A játékosoknak erőforrásokat kell gyűjteniük, amelyeket aztán különböző receptek alapján használhatnak fel a serumok és egyéb hasznos tárgyak elkészítésére. A kraftolás során figyelembe kell venni a hőmérsékletet és az adagolást, hogy a serumok megfelelően működjenek. A karakterfejlődés a Serum-ban lehetővé teszi, hogy fejlesszük a karakterünket a játék során. Ahogy teljesítünk különböző feladatokat és kihívásokat, úgy nyerünk tapasztalatot, amelyet aztán különböző képességek fejlesztésére és a karakterünk erősítésére használhatunk fel. A játékban a karakterfejlődés kulcsfontosságú a túléléshez, hiszen folyamatosan alkalmazkodnunk kell a változó környezethez és a növekvő kihívásokhoz.

A Serum harc rendszere a túlélésre összpontosít. Számos eszközzel kell megküzdenünk a mutáns lényekkel, amelyek a világban kóborolnak. A harc során a játékosoknak ki kell használniuk a különböző típusú fegyvereket, beleértve: a Melee fegyvereket: Például kardok, kalapácsok és botok. Ranged fegyverek: Íjak, lőfegyverek és más távolsági fegyverek. Dobófegyverek: Például lándzsák, dobókés és más hasonló eszközök. A játékosoknak taktikusan kell harcolniuk, figyelembe véve a környezetet és az ellenségek viselkedését. A serum használata is kulcsfontosságú a harc során, mivel minden adag serum meghatározhatja a túlélés sikerét és idejét.

A Serum tehát - ismételten egy nyílt világú játék, ahol a játékosok szabadon felfedezhetik a különböző biómokat és a romokkal teli tájakat. A játék világa tele van rejtélyekkel és veszélyekkel, amelyeket a játékosoknak meg kell oldaniuk és le kell győzniük. A nyílt világ lehetővé teszi a játékosok számára, hogy saját tempójukban haladjanak, és felfedezzék a Serum által létrehozott poszt-apokaliptikus világ minden zegzugát. A Serum loot-rendszere a játékosoknak lehetőséget ad arra, hogy különböző tárgyakat és erőforrásokat gyűjtsenek, amelyeket aztán felhasználhatnak a túléléshez. A játékban minden adag serum, amit megtalálnak vagy előállítanak, életmentő lehet a mutáns ellenségekkel szembeni harcban. A játékosoknak menedéket kell találniuk a káoszban, technológiát keresniük és fegyvereiket módosítaniuk a nagyobb hatékonyság érdekében. A Serum-ban a játékosok nem csak a túlélésért küzdenek, hanem különböző tevékenységeket is végezhetnek. A játék lehetőséget biztosít a vadászatra, az erőforrások gyűjtésére, a fegyverek kovácsolására, és a serumok előállítására használt formulák használatára. A játékosok építhetik otthoni bázisukat, és kiterjeszthetik biztonságos zónájukat, fenntartható serumforrásokat és egyéb erőforrásokat létrehozva, hogy harcra készen maradjanak.

A Serum küldetései a játék világának nyílt területein zajlanak, ahol a játékosoknak számos feladatot kell teljesíteniük. A küldetések során a játékosoknak meg kell küzdeniük a mutáns lényekkel, erőforrásokat kell gyűjteniük, és a serumot kell kinyerniük, hogy életben maradjanak. A küldetések struktúrája a felfedezésre és a játékosok döntéseire épül, ahol minden választás befolyásolja a játékmenetet és a történet kibontakozását. Az egyik legemlékezetesebb küldetés a Serum Forrás, ahol a játékosoknak egy elhagyatott laboratóriumba kell behatolniuk, hogy megtalálják a serum egy új típusának a formuláját. Ez a küldetés különösen izgalmas, mivel a játékosoknak nem csak a környezet veszélyeivel, hanem az idővel is versenyt kell futniuk, miközben rejtvényeket oldanak meg és harcolnak a laboratóriumot védő mutánsokkal. A Serum Forrás küldetés során a játékosoknak stratégiai döntéseket is kell hozniuk, hogy mikor és hogyan használják fel a korlátozott mennyiségű serumot, miközben a laboratórium mélyén rejlő titkokat tárják fel. A küldetés végén a játékosok hozzájuthatnak a serum új típusához, amely új képességeket nyit meg számukra, és segít a további küldetések teljesítésében. A Serum Forrás küldetése nem csak a játékmenetet gazdagítja, hanem mélyebb betekintést nyújt a Serum világának háttértörténetébe és a serum eredetébe. Ez a küldetés tökéletes példája annak, hogyan ötvözi a játék a feszültséget, a kihívásokat és a narratívát, hogy egyedülálló élményt nyújtson a játékosoknak. A küldetés kiválóan mutatja be a játék atmoszféráját és a játékfejlesztők odafigyelését a részletekre, ami a Serum-ot egy kiemelkedő címmé teszi a túlélőjátékok között.

Elérkeztünk a cikk végéhez, hiszen a technikai opciókat fogjuk most górcső alá helyezni. A Serum a Unreal Engine 5 grafikus motorral készült, ami lehetővé teszi a lenyűgöző látványvilág megvalósítását. A részletgazdag textúrák és a dinamikus világfények hozzájárulnak a játék vizuális élményéhez. A játék környezete sötét, rejtélyes és feszültséggel teli. A kristálytiszta, zöld mocsarak és növényzet biómok mindig a Blight nevű mérgező köd sűrű fátylával borítottak. A világ romokkal teli, és a mutált lények veszélyt jelentenek minden lépésnél. A környezet mindig fenyegető és izgalmas, ami hozzájárul a játék hangulatához. A játékban található belső terek is részletesen kidolgozottak. A laboratóriumok, rejtvényekkel teli helyszínek és más épületek mind hozzájárulnak a játék mélyebb élményéhez. A belső terekben a részletek és a fényhasználat is figyelemre méltó. A játék karakterei is részletesen megtervezettek. A főhős kinézete és a mutált lények megjelenése is figyelemre méltó. A karakterek megjelenése hozzájárul a játékba való beleéléshoz és a túlélőkaland élményéhez. A grafika teljesen korrekt, de ez részben az UE 5 motornak is köszönhető.

A Serum hangeffektjei is kellemesre és részletesen kidolgozottak, úgy ahogy annak lennie kellene. A játék világában található különböző hangok hozzájárulnak a hangulathoz és a játékmenethez. A Serum zenéje is fontos része a hangzásvilágnak. A játék zenéje lehet epikus, feszült vagy éppen hangulatos, attól függően, hogy melyik részénél tartunk a történetnek. A zene segít a játékosokat még jobban beleélni magukat a poszt-apokaliptikus világba. Jól tudjátok, ha egy review kapcsán olyan játékot kapok kézhez, amelyben nincs szinkronhang, az eleve rossz pontozással jár nálam, és tökéletes már nem is lehet az osztályzatomnál. A játékban szereplő karakterek hangját számos tehetséges szinkronszínész kölcsönzi. Például a The Witcher sorozatból ismert Doug Cockle (aki Geralt hangját adta) a játékban egy karakternek, Richard-nak a hangját kölcsönzi. A szinkronszínészek hiteles hangokat és érzelmeket adnak a karaktereknek, ami hozzájárul a játék élményéhez. A Serum egyik legnagyobb és legerősebb része, tehát a hangzás. A Serum hangrendszerének és hangzásvilágának összességében egyedülálló és remek élményt nyújt a játékosoknak, amely segít még mélyebben belemerülni a túlélőkalandba.


Hibák persze vannak a játékban  A leggyakoribb felhasználói panaszok a játék optimalizálatlanságára utal, és természetesen ezt mi is éreztük, fix 60 fps full hd felbontás alatt csak medium beállítással tudtam elérni. De sebaj, hiszen ez early access.

A Serum című videojátékot elsősorban azoknak ajánlanám, akik szeretik a poszt-apokaliptikus túlélőjátékokat, és érdeklődnek a történetvezérelt kalandok iránt. Azok számára is ideális választás lehet, akik élvezik a nyílt világú játékok felfedezését, a kraftolást és a karakterfejlődést. A játék különösen vonzó lehet azoknak, akik szeretik a kihívásokat és a komplex játékmechanikákat, valamint azoknak, akik értékelik a részletes grafikát és a gazdag hangzást. Továbbá, a Serum ajánlott lehet azoknak a játékosoknak is, akik szeretik a rejtvényeket és a stratégiai gondolkodást igénylő harcrendszert. A játék izgalmas küldetései és a változatos játékmenet biztosítják, hogy a játékosok hosszú órákon át lekötelezve érezzék magukat. A Serum egy olyan játék, amely számos elemet ötvöz a túlélőjátékok műfajából, és egyedülálló élményt nyújt a játékosoknak. Mindazoknak ajánlom, akik készen állnak egy sötét és kihívásokkal teli világ felfedezésére, ahol minden döntés számít, és ahol a túlélésért folytatott harc mindig izgalmas és változatos marad.

Early Access Grade
B+Ha egy furcsa, poszt-apokaliptikus világban szeretnél túlélni, ahol minden döntésed számít, a Serum garantáltan leköti a figyelmedet és próbára teszi a túlélőkészségeidet – egy jó kihívás a túlélőjátékok kedvelőinek, amiben az idő is fontos szerepet játszik.
Újabb Régebbi