Az Assassin’s Creed Shadows térképe új méreteket nyit a játékvilágban

Az Assassin’s Creed Shadows legújabb részében a játékosok egy lenyűgöző, nyílt világba léphetnek be, amely méretében és részletességében is felülmúlja az előző kiadásokat. Az Ubisoft fejlesztőcsapata új szintre emelte a térképek tervezését, így a játékban a hegyek és a táj valóban élethűnek tűnnek.

A kalandra felkészülve a játékosoknak fel kell kötniük a gyalogtúrázó bakancsukat, hiszen az Assassin’s Creed Shadows térképe nem csak hatalmas, hanem a valósághű méretarányoknak köszönhetően a mászásra is nagy hangsúlyt fektet. Az IGN-nek adott interjúban Jonathan Dumont, a játék kreatív igazgatója megosztotta, hogy a térkép a 16. századi Japán egy részét ábrázolja, és az Assassin’s Creed Origins ókori Egyiptomához hasonló nagyságú, de sokkal realisztikusabb méretarányokkal rendelkezik.

Dumont szerint a játékban a környezet sokkal tágasabbnak érződik, mint az Origins-ben, mivel a fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a természeti elemek hitelességére. A japán táj hegyei és tájai olyan nagyok és részletesek, hogy önmagukban is egy-egy szintet alkotnak a játékban.

Az Assassin’s Creed Shadows két főszereplője, a szamuráj Yosuke és a shinobi Naoe, különböző képességeikkel és harci stílusukkal kínálnak változatos játékélményt. Naoe, aki a gyorsaság és ügyesség mestere, a várak sűrű árnyékaiban találja meg a rejtekhelyeit, míg Yosuke a közvetlen konfrontációra és a harcra összpontosít. Az Ubisoft innovatív megközelítése lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a két karakter között zökkenőmentesen váltogathassanak, még a küldetések során is, ezzel továbbfejlesztve a GTA 5 és a Marvel’s Spider-Man 2 játékokban látott technológiát. Az Assassin’s Creed Shadows így nem csak egy játék, hanem egy igazi történelmi kaland, amely méltó a sorozat hírnevéhez.

Újabb Régebbi