Assassin's Creed Shadows: kulcsfontosságú szerepet kap a dinamikus világítási rendszer, amely jelentősen befolyásolja a lopakodást

Az Assassin’s Creed Shadows újításai között szerepel egy nem-halálos (non-lethal) játékmenet lehetősége, mely a kiütési mechanika révén valósul meg..

Az Ubisoft bejelentése szerint az Assassin’s Creed Shadows visszatér a sorozat eredeti elemeihez, miközben modern játékmechanikákat is integrál. A legújabb Assassin’s Creed epizód hivatalosan is lelepleződött, és a játékosokat a régóta várt japán környezetbe kalauzolja. A játék izgalmas újítása a két főszereplő, Yasuke, a tehetséges szamuráj, és Naoe, a shinobi párhuzamos története, amely utoljára az Assassin’s Creed Syndicate-ben volt hasonlóan tapasztalható.

Az Ubisoft szerint a karakterek egyedi képességekkel rendelkeznek. Különösen Naoe esetében a fejlesztők a sorozat gyilkos múltját kívánják újraértelmezni - hasonlóan a tavalyi Assassin’s Creed Mirage-hoz - modern mechanikák bevezetésével, amelyek egyedülálló játékstílust tesznek lehetővé.

“Ami szerintem az Assassin’s Creed-ben a leginkább kiemelkedik, az a rejtett penge, a gyilkosságok és a rejtőzködés,” mondta Charles Benoit, a játék rendezője egy IGN interjúban. “Ezek azok az elemek, amelyeket meg akarunk őrizni, miközben modernizálni kívánjuk a megközelítést.”

A modern mechanikák között az Ubisoft kiemeli az új dinamikus grafikai világítási rendszert, amely döntő szerepet játszik a lopakodás során. Naoe például képes elrejtőzni az árnyékban és láthatatlanná válni az ellenségek számára, de közvetlen fényben, mint a napfény vagy a fáklyák fényében, sokkal könnyebben észrevehető. Ez azt jelenti, hogy a játékosok képesek lesznek eloltani a lámpákat és fáklyákat, valamint azok hordozóit, és így beleolvadni a környezet sötétségébe.

A sorozat ikonikus parkour eleme is frissül Naoe "csigás horogjának" köszönhetően, amely nemcsak az épületeken való átkelésben, hanem a gyilkosságok végrehajtásában is segítséget nyújt Jonathan Dumont, a játék kreatív igazgatója szerint.

Bár a gyilkosságok a shinobi fő tevékenységei közé tartoznak, a játék kiütési mechanikát is kínál, lehetővé téve a békésebb játékmenetet. Egyelőre nem világos, hogy ez hogyan befolyásolja a történeti fordulatokat, de az a lehetőség, hogy ne használjuk a rejtett pengéket, hanem inkább altassuk el az ellenségeket, érdekes újításnak tűnik egy olyan sorozatban, amely a zökkenőmentes gyilkosságokra összpontosít.

Az Assassin’s Creed Shadows 2024. november 15-én jelenik meg PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, Amazon Luna és PC platformokon.

Újabb Régebbi