A Ghost of Tsushimát is betámadták a Steam felhasználók a PSN fiók megléte miatt

A Ghost of Tsushima a Steam platformon tapasztalható review-bombázás középpontjában áll, ami a PlayStation Network (PSN) körüli vitákra vezethető vissza.

A nyolcadik generáció egyik leginkább ünnepelt játéka, a Ghost of Tsushima, PC-s debütálása üdítő változást hozhatott volna a játékosközösség számára. Azonban a Sony nemrégiben hozott döntései árnyékot vetettek a játék megjelenésére.

A Sony e hónapban kritikák kereszttüzébe került, miután bejelentette, hogy a Helldivers 2 játékosoknak PSN fiókot kell csatlakoztatniuk a Steamhez, hogy folytathassák a játékot, aminek az egyik legsúlyosabb következménye az lett, hogy több országban is elérhetetlenné vált a shooter. Ez a közösség review-bombázásához vezetett, és a közösségi médián keresztül történő tiltakozáshoz, míg a Sony két nappal később nem vonja vissza a döntést. Egy időben a Helldivers 2 a Steam történetének legnegatívabban értékelt videojátéka lett. A győzelem azonban nem volt olyan édes, mint amire sokan számítottak, mivel a Sony korlátozta a játékhoz való hozzáférést azon 180 országban és régióban, ahol a PSN szolgáltatások nem állnak rendelkezésre. Jelenleg ezekben az országokban a játékosok továbbra sem vásárolhatják meg a játékot.

A közösségi visszhang ellenére a Sony kitart amellett, hogy a Ghost of Tsushima többjátékos módjához PSN fiók szükséges. Ez logikus lépés, tekintettel arra, hogy az eredetileg PlayStation 4-re készült játékhoz is PSN fiókra volt szükség. Ennek ellenére ez a döntés arra kényszerítette az említett 180 országot és régiót, hogy korlátozva legyenek a játék megvásárlásában és az egyjátékos komponens élvezetében is, ahol a játékosok előrendeléseit még a megjelenés előtt törölték.

A Ghost of Tsushima most először érhető el PC-n, és hasonló negatív fogadtatásban részesül, mint a Helldivers 2 a PSN követelmény miatt. Annak ellenére, hogy csak azokban az országokban érhető el, ahol a PSN hozzáférhető, a játék már csak 75%-os értékelést kapott, 1 356 pozitív és 454 negatív vélemény alapján a cikk írásának idején, ahol a legtöbb negatív kritika a PSN követelményre vonatkozik.

Sajnálatos, hogy egy ilyen nagy várakozásokkal teli megjelenést beárnyékol a kiadó magatartása, és úgy tűnik, hogy a Sony nem hajlandó engedni a saját IP-címeihez kapcsolódó PSN követelmények terén. Tekintettel arra, hogy a PC-játékosoknak már számos különböző indítóprogramot kell használniuk a játékokhoz, beleértve a Steamet, az Epic-et, a GOG-ot, az Xbox klienst, az Ubisoft Connectet, az EA-t, a Rockstar Games Launchert és még sok mást, érthető, hogy nem szeretnének még egy követelményt hozzáadni a játékélményükhöz. Bár semmi sem lett megerősítve, vagy még csak nem is pletykáltak róla, felmerül a kérdés, hogy vajon a jövőben láthatunk-e egy PlayStation indítóprogramot, amely hasonló az EA-hoz vagy az Ubisoft Connecthez, és amely összegyűjti a Sony összes PlayStation címét.

Újabb Régebbi