A Grand Theft Auto 6 megjelenési dátuma 2025 ősze

A Take-Two Interactive részletesen körvonalazta a Grand Theft Auto VI megjelenési időablakát, amely a játékipar egyik leginkább várt eseménye. A cég legfrissebb pénzügyi jelentése szerint a kultikus sorozat legújabb része 2025 őszén érkezik a PlayStation 5 és Xbox Series X/S konzolokra.

A jelentés kiemeli: “Stratégiai terveink finomítását tükrözi a Rockstar Games által korábban meghatározott 2025-ös naptárimegjelenési ablak szűkítése a 2025 őszi szezonra a Grand Theft Auto VI kapcsán. Meggyőződésünk, hogy a Rockstar Games ismét egyedülálló szórakoztató élményt fog nyújtani, és a cím piaci hatására vonatkozó várakozásaink egyre magasabbra emelkednek.”

A játékfejlesztők és a rajongók közötti párbeszéd folyamatosan pezseg, különösen a 2022-es évben történt jelentős adatszivárgás után, amely során a játék korai fejlesztési fázisának képkockái kerültek nyilvánosságra. A Rockstar Games a múlt év végén bemutatta az első előzetest a GTA VI-hoz, amely megerősítette, hogy a cselekmény Floridában fog játszódni, és két főszereplő, egy férfi és egy nő kalandjait követi majd. A rajongók óta elemzik az előzetest és az állítólagos szivárogtatásokat, hogy további információkat szerezzenek a játékról.

A Rockstar Games várhatóan további részleteket fog felfedni a nyílt világú akciójátékról a közelgő nyári SGF bemutatókon. A PlayStation e hónapban rendez eseményt, amelyet az Xbox követ júniusban. Lehetséges, hogy a Rockstar a megjelenéshez közeledve, saját ütemterve szerint osztja meg a részleteket. A Grand Theft Auto V és a GTA Online több mint egy évtizeddel a megjelenésük után továbbra is a legnépszerűbb játékok között szerepelnek. A PC-s játékosok legnagyobb bánatukra azonban úgy tűnik, hogy a GTA VI kezdetben csak konzolokon lesz elérhető a jövő évi piaci debütálásakor.

Újabb Régebbi