Assassin’s Creed Shadows - a dinamikus időjárás befolyásolja a játék harcrendszerét

Az Ubisoft újításokkal készül az Assassin’s Creed Shadows megjelenésére: a játék dinamikus évszakváltásai döntően befolyásolják majd a harci és közlekedési mechanikákat.

A változó évszakok a játékmenet szerves részét képezik, azok a kampány előrehaladásával összhangban alakulnak.

Az IGN-nek nyilatkozva Karl Onnée, az Assassin’s Creed Shadows producere bepillantást engedett a fejlesztés kulisszái mögé, elárulva, hogy a játékban a változó időjárási viszonyok az évszakok folyamatos változásával párhuzamosan alakulnak.

A játékosok 1579-es Japánjának felfedezése során a kampány előrehaladásával együtt a tavasztól a télig terjedő időszakokat élhetik át, melyek mindegyike sajátos kihívásokkal és időjárási viszonyokkal gazdagítja a játékélményt, hozzájárulva a világ hitelességéhez.

Onnée hangsúlyozza, hogy a játék és a művészi megvalósítás szorosan összekapcsolódik, így a játékmenet minden elemét a valósághűség jegyében alakították ki.

Nyáron például a játékosok képesek lesznek víz alatt meghúzni magukat, míg télen a befagyott folyókon átkelni. Tavasszal a sűrű növényzet rejtekhelynek szolgál, télen viszont a kopár táj kevesebb fedezetet nyújt.

A kreatív igazgató, Jonathan Dumont szerint a játékosoknak folyamatosan alkalmazkodniuk kell a környezet adta lehetőségekhez és kihívásokhoz.

Thierry Dansereau, a művészeti igazgató kifejtette, hogy az évszakok változása a történeti hűség jegyében történik, de a mellékküldetések során a játékosok eltérő évszakokat tapasztalhatnak meg, attól függően, hogy éppen hol tartanak a játékban.

Az Assassin’s Creed Shadows 2024. november 15-én érkezik PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, Amazon Luna és PC platformokra, ígéretes újításokkal és lenyűgöző játékélménnyel kecsegtetve a rajongókat.

Újabb Régebbi