A Warner Bros 200 millió dolláros totális veszteséget szenvedett a Suicide Squad: Kill the Justice League miatt.

A “Suicide Squad: Kill the Justice League” videojáték csalódást keltőnek bizonyult több okból is. A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav szerint a játék nem érte el a várt sikert, és jelentős veszteséget okozott a cég első negyedéves bevételeiben1. A játék kritikusoktól kapott értékelései közepesek voltak, a Metacritic-en 60%-os értékelést kapott, ami azt jelzi, hogy a kritikusok nem voltak lenyűgözve.

A játékosok szintén nem voltak lenyűgözve, és sokan csalódottak voltak, különösen a Batman: Arkham sorozat rajongói, amiért a WB és a Rocksteady hogyan kezelte ezt a folytonosságot és magát az elképzelést. A játékot továbbá kritizálták a túlzott élő szolgáltatás (live service) elemek használata miatt is. A játék kritikusan alacsony játékos számokat mutatott a Steam-en, és a kritikák szerint a játék ismétlődő küldetésekkel, nagyon unalmas nyílt világgal és mindig online elemekkel rendelkezett, még egyjátékos módban is.

Ezek a tényezők összességében hozzájárultak ahhoz, hogy a “Suicide Squad: Kill the Justice League” nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és pénzügyileg csalódást okozott a Warner Bros. számára.

Részletek:

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav a “Suicide Squad: Kill the Justice League” videojáték gyenge eladásait okolta a cég első negyedéves veszteségeiért. Zaslav a játékot egy “nagy csalódást okozó kiadásnak” minősítette, ami jelentős, 200 millió dolláros bevételkiesést eredményezett a vállalat számára az adott negyedévben.

A szórakoztatóipari óriás pénzügyi helyzetének romlását a legfrissebb eredményhirdetési híváson Zaslav a “Suicide Squad: Kill the Justice League” játék alacsony bevételeivel hozta összefüggésbe.

A Bloomberg újságírója, Jason Schreier a közösségi médián keresztül számolt be arról, hogy a vállalatvezető a Rocksteady Studios által fejlesztett lövöldözős játékot “nagy csalódásnak” nevezte.

Jason Schreier, a Bloomberg újságírója szerint a “Suicide Squad: Kill the Justice League” játék bukása több tényezőre vezethető vissza. Schreier kiemeli, hogy a piac túltelített az élő szolgáltatásokkal rendelkező játékokkal, és sok játékos ezeket már csak cinikus pénzszerzési módszereknek látja. A “Suicide Squad” játék is egy online többjátékos lövöldözős játék, amely kozmetikai mikrotranzakciókat és legalább egy évig tervezett tartalmat kínál, ami pontosan beleillik ebbe a kategóriába.

Schreier megjegyzi, hogy a hosszú távú monetizációs tervek csökkenthetik a kockázatot, de egy új szolgáltatás alapú játék kiadása 2024-ben már önmagában is kockázatos lehet. A Rocksteady, mint egyjátékos játékokat fejlesztő stúdió átállása az online szolgáltatás alapú játékokra nem volt sikeres, sőt, totális bukásnak minősült és olyan címeket sorol fel, mint az Anthem, a Marvel’s Avengers és a Redfall, amelyek sajnos nemcsak kritikai bukások voltak.

A “Suicide Squad” esetében a legnagyobb probléma az lehetett, hogy a játékot úgy tervezték, hogy élő szolgáltatásként működjön, ami gyakran azt jelenti, hogy a kézzel készített tervezést feláldozzák a procedurálisan generált rendszerszintű tartalomért. Ez kevesebb egyedi tervezésű küldetést és több ismétlődő ellenséghullámot jelent, ami a játékélmény rovására mehet1. Schreier szerint a “Suicide Squad” játékban érezhető a Rocksteady korábbi, szeretett Batman: Arkham trilógiájának magabiztossága és bája, de ez nem volt elegendő a sikerhez

Az Insider Gaming értesülései szerint a Warner Bros. Discovery legutóbbi jelentése alapján a vállalat 200 millió dolláros veszteséget szenvedett a “Suicide Squad” miatt.

Az Insider Gaming szerint a “Suicide Squad: Kill the Justice League” játék kudarca jelentős pénzügyi veszteséget okozott a Warner Bros. számára, amelyet a cég első negyedéves jelentésében is elismert. A játék, amelyet nagy várakozás előzött meg, alig két hónappal a megjelenése után már kevesebb mint 100 aktív játékossal rendelkezett. Az egyik legnagyobb probléma a játék története volt, amely nem sikerült meggyőzőnek, és nem tudta folytatni az Arkhamverse minőségét. A játékmenetet is kritizálták, mondván, hogy a játék egy sablonos harmadik személyű akciójáték, amely semmilyen újdonságot vagy friss ötletet nem kínál. A játék élő szolgáltatás (live service) jellege is problémát jelentett, mivel sokan úgy érezték, hogy ez csökkenti a játék egyediségét és a hosszú távú érdeklődést.

A Warner Bros. most szembesül azzal a nehéz kérdéssel, hogy mennyire köteleződjön el hosszú távon a “Suicide Squad” élő szolgáltatás iránt, tekintettel arra, hogy a játék nem hozta a várt sikert. A cég még nem jelentette be a Rocksteady következő projektjét, de korábban ebben a hónapban bejelentették a “Batman: Arkham Shadow” című VR játékot, amelyet a Camouflaj fejleszt, és kizárólag a Meta Quest 3-on lesz elérhető később 2024-ben. Az Insider Gaming szerint a “Suicide Squad: Kill the Justice League” játék bukása a Warner Bros. számára egy figyelmeztető jel lehet arra, hogy a játékpiac változik, és a játékosok már nem fogadják el ugyanazokat a monetizációs stratégiákat és játéktervezési megközelítéseket, amelyek korábban sikeresek voltak. Ez a bukás rávilágít arra, hogy a játékfejlesztőknek alkalmazkodniuk kell a piac és a játékosok igényeihez, ha hosszú távon sikeresek akarnak maradni.

Egy befektetői híváson a vállalat pénzügyi vezérigazgató-helyettese, Gunnar Wiedenfels kifejtette: “A stúdiók területén az első negyedév során tapasztalt több mint 400 millió dolláros éves visszaesés főként a videojátékok piacán érzékelhető erős versenynek tudható be, amelyet a ‘Hogwarts Legacy’ tavalyi első negyedévi sikereihez képest mérünk, valamint a mostani negyedévben megjelent, és csalódást keltő ‘Suicide Squad’ kiadásának hatásának következményeként, ami 200 millió dolláros negatív hatást gyakorolt az EBITDA-ra.”

Már februárban, a Warner 2023-as negyedik negyedéves eredményhirdetési hívásán Wiedenfels a befektetőknek elmondta, hogy a “Suicide Squad” alacsony eladásai miatt a játékrészleg nehéz évre számíthat.

Összes oldalmegjelenítés