A PlayStation új fejezetet nyit Hermen Hulst és Hideaki Nishino kinevezésével, akik a vállalat új vezérigazgatói posztját töltik be

A Sony Interactive Entertainment új korszakát Hermen Hulst és Hideaki Nishino vezetésével köszöntheti, akik Jim Ryan utódjaként a cég vezérigazgatói székébe ülnek. A PlayStation két veteránját, Hermen Hulstot és Hideaki Nishinót emeli a vezérigazgatói trónra, akik a vállalat stratégiai irányítását és a játékosközpontú innovációkat fogják vezetni a következő generációban.

Hulst, aki a PlayStation Studios korábbi vezetőjeként már bizonyította rátermettségét, most a Studio Business Group élén folytatja pályafutását. Ebben a szerepkörben a PlayStation saját fejlesztésű csapatainak irányítása mellett a cég televíziós és filmadaptációiért is felelős lesz. Hulst neve nem ismeretlen a szakmában; a Horizon és a Killzone játékok mögött álló Guerrilla Games egykori társalapítójaként a Sony 2005-ös felvásárlása óta van jelen a cég életében.

“Az iparág egyik vezető szórakoztató óriásaként a PlayStation 5 sikereire építve izgatottan tekintek a jövő felé, és alig várom, hogy újabb határokat feszegethessek a játék és a szórakoztatás terén,” mondta Hulst.

Nishino, aki a Platform Business Group élére kerül, a konzolok hardverétől kezdve a PlayStation Networkön át a harmadik féllel való kapcsolatokig számos területet felügyel majd. Nishino, aki korábban a Platform Experiences alelnöki posztját töltötte be, 2006 óta fontos szereplője a Sony-nak, több kulcsfontosságú pozíciót is betöltve a vállalaton belül.

“Nemcsak a játékosok és alkotók közötti kapcsolat erősítésére törekszünk, hanem arra is, hogy innovatív termékeinkkel, szolgáltatásainkkal és technológiánkkal bővítsük közösségünket,” tette hozzá Nishino.

Mindkét vezető Hiroki Totoki irányítása alá tartozik majd, aki a Sony Interactive Entertainment elnökének és a Sony Group Corporation több magas rangú pozíciójának betöltése mellett, Jim Ryan távozása óta ideiglenesen töltötte be a vezérigazgatói posztot. A változások 2024. június 1-jétől lépnek érvénybe.

“A Sony Interactive Entertainment dinamikus növekedésének és a tartalom és technológia ötvözésével nyújtott lenyűgöző szórakoztató élményeknek köszönhetően ezek a vezetők stratégiai irányítást és világos felelősségeket kapnak. Céljuk, hogy a PlayStation felhasználók elkötelezettségét mélyítsék el és az új közönségek számára kínált élményeket bővítsék,” mondta Totoki.

A Sony belső előléptetési politikájával összhangban mindkét új vezérigazgató már régóta a PlayStation csapatának tagja. Döntésük, hogy együtt vezetik a céget, a vállalat növekvő méretének és skálájának megfelelő lépés.

A PlayStation Studios az elmúlt évtizedben jelentős növekedést ért el, mind a létszám, mind a márkák tekintetében. A legutóbbi stratégiai lépések között szerepel a játékok PC-re való portolása, televíziós és filmadaptációk készítése, valamint az élő szolgáltatásokra alapuló játékfejlesztés, mint például a Bungie 2022-es felvásárlása.

A költségek növekedése azonban kihívásokat is jelentett, beleértve a játékmegszakításokat, a személyzet leépítését és a londoni stúdió bezárását. Az új vezetőség szerint a szerkezeti változások a fenntartható növekedés biztosítására irányulnak.

Újabb Régebbi