A Square Enix új üzleti stratégiára váltott, melyben a cél a multiplatformos megközelítés és a minőség előtérbe helyezése

A Square Enix, a Final Fantasy sorozat mögött álló fejlesztő, egy merész új üzleti tervet hirdetett meg, amelynek célja, hogy a vállalat multiplatformos jelenlétét erősítse, és ezzel egyidejűleg a Sony platformok iránti hagyományos preferenciájától elmozduljon. Egy nyílt pénzügyi értékeléssel kapcsán a cég elismerte, hogy korábbi középtávú üzleti stratégiája nem hozta meg a várt bevételi eredményeket.

Az óriáskiadó új irányelvei szerint a cég az MMO üzletágának bővítésétől és a portfólió racionalizálásától - amely magában foglalta többek között az Eidos Montreal és a Crystal Dynamics stúdiók eladását - a kiadási ütemezés átfedése miatt bekövetkezett belső versengés és egyes játékok nyereség-elvárásoknak való meg nem felelése miatt távolodik el.

A Square Enix most arra törekszik, hogy szélesebb közönség számára tegye elérhetővé játékait, ami gyorsabb és szélesebb platformokon történő megjelenést jelent. Különös figyelmet fordítanak a PC-felhasználókra, akik egy növekvő piacot képviselnek, és a Sony saját PC-s piacra lépését figyelemmel kísérve, a Square Enix is hasonló sikereket kíván elérni.

A vállalat új irányvonalát a minőségre való összpontosítás és az új IP-k bátor kifejlesztése jellemzi, amelyek új típusú izgalmakat ígérnek a játékosoknak. A Square Enix elkötelezettséget vállal arra, hogy a mennyiségi termeléstől elmozdulva, a minőségi tartalomra helyezze a hangsúlyt.

Ez a hír különösen figyelemre méltó a nagy kiadóktól, akik jelenleg túlnyomórészt a folytatásokra és licencelt tartalmakra koncentrálnak. Felvetődik a kérdés, hogy vajon a Square Enix mennyire bízik nagy franchise-aiban, mint a Final Fantasy, különösen a Final Fantasy VII: Rebirth PS5-exkluzív játék alacsonyabb eladásai kapcsán felmerült pletykák fényében.

A teljes üzleti terv elérhető a vállalat honlapján, ahol a Final Fantasy 16 PC-s megjelenésével kapcsolatos további részletek is megtalálhatók. A Square Enix jelenleg a PC-s verzió demóján dolgozik, hogy a fejlesztők pontosabban meghatározhassák a port szükséges rendszerkövetelményeit, amelyek várhatóan magasak lesznek a játék-rendező, Yoshi-P szerint.

Thanks, pcgamer!

Újabb Régebbi