A következő Call of Duty valószínűleg az Xbox Game Pass-on fog először megjelenni

A The Wall Street Journal forrásai szerint a Microsoft szembemegy a spekulációkkal és tervezi, hogy az idei évben piacra dobja a Call of Duty legújabb kiadását az Xbox Game Pass előfizetési platformján. Ez az információ azokat a korábbi jelentéseket követi, melyek szerint a vállalat vezetősége fontolóra vette a játék Game Pass-en való megjelenését, azonban aggályokat fogalmaztak meg az esetleges negatív hatásokkal kapcsolatban az eladásokra nézve.

Az Activision Blizzard multimilliárd dolláros felvásárlása után a Microsoft kezébe került a Call of Duty sorozat jövője, ami különösen fontos lehet az Xbox Game Pass előfizetőinek számának növelése szempontjából. A franchise minden évben a legkelendőbb játékok közé tartozik, kivéve az elmúlt évet, amikor a Hogwarts Legacy megelőzte a versenyben. A Game Pass-en való megjelenés azonban befolyásolhatja a játék hagyományos értékesítési mutatóit.

A The Wall Street Journal legfrissebb beszámolója azonban világossá teszi a helyzetet, miszerint a Microsoft új irányt szándékozik venni a videojáték-értékesítési stratégiájában. A cég a jövőben a Call of Duty-t is belekalkulálva az előfizetési modellbe, távozik a korábban bevált, darabonkénti értékesítési módszertől.

A helyzet még változhat, de a játékipar figyelme már most a közelgő bejelentésekre szegeződik. A következő Call of Duty részletére vonatkozó hivatalos információkra valószínűleg a nyári játékbemutatók során kerül sor, amelyek között szerepel a Summer Game Fest, az Ubisoft Forward és az Xbox Games Showcase, valamint egy titkos bemutató, amely várhatóan a Call of Duty-ra fog koncentrálni.

Újabb Régebbi