A GTA 6 megjelenése akár 2026 elejére vagy közepére is eltolódhat, mert a 2025-ös év végi megjelenés csak előzetes célkitűzés a kiadónak

Még változhat a GTA 6 a 2025 őszére tervezett megjelenése.

A Take-Two Interactive, a Grand Theft Auto sorozat kiadója, a legújabb pénzügyi jelentésében megerősítette, hogy a GTA 6 megjelenése 2025 őszére várható.

A VideoGames Chronicle által ismertetett jelentés szerint a kiadó pontosította a várva várt cím megjelenési időszakát. A tervek szerint a játék a 2025-ös naptári év szeptember és november közötti időszakában kerül piacra, így az ünnepi szezon egyik fő attrakciójává válhat. Ez a bejelentés szűkebbre szabja a korábban csak tágan meghatározott “2025”-ös megjelenési ablakot.

A jelentés szerint a Rockstar Games, a GTA sorozat fejlesztője, a korábban kitűzött időablakot a 2025-ös naptári év őszére szűkítette. “A fogyasztói elvárások a cím iránt példátlanok, és a kereskedelmi sikert illetően is egyre magasabbak a várakozásaink,” áll a jelentésben.

Fontos megjegyezni, hogy a megjelenési időszak még csak célkitűzés, és nem garantált. A GTA 6 már egy ideje fejlesztés alatt áll, de a 2025 végi megjelenés még változhat. Amennyiben a Rockstar Games-nek több időre van szüksége a játék tökéletesítéséhez, a megjelenés akár 2026 elejére vagy közepére is eltolódhat. Tekintettel arra, hogy a GTA 5 2013 szeptemberében debütált, valószínű, hogy a régóta várt folytatás hasonló időpontban érkezik majd.

A GTA 6 két játszható karaktert kínál majd, akiket állítólag a hírhedt bűnözőpáros, Bonnie és Clyde ihletett. A játék helyszíne Leonida lesz, amely Florida állam fiktív megfelelője, és a legendás Vice City is visszatér. A játék minden bizonnyal óriási sikert arat majd mind a fogadtatás, mind az eladások terén, és már alig várjuk, hogy a megjelenéskor kipróbálhassuk.

Újabb Régebbi