A CD Projekt Red befejezte a Cyberpunk 2077 fejlesztését, három és fél évvel a viharos kezdet után

A Cyberpunk 2077, amely 2020 decemberében botrányosan rossz fogadtatásban részesült, számos frissítésen és a tavalyi Phantom Liberty kiegészítőn esett át. A CD Projekt Red most bejelentette, hogy már nincs több munka a játékon; az utolsó fejlesztők is elhagyták a projektet.

A cég legutóbbi pénzügyi jelentése szerint idén február 29-ig még 17 személy dolgozott a játékon. Április 30-ával ez a szám nullára csökkent.

Ez a lépés jelentős fordulópontot jelent a CD Projekt számára, amely mostantól teljes mértékben a The Witcher sorozat következő, Polaris kódnéven futó játékára koncentrál, amelyet idén nyáron fognak ténylegesen elkezdeni fejleszteni.

A CD Projekt több más projektet is gondoz párhuzamosan, többek között egy ambiciózus folytatást a Cyberpunk 2077-hez, amely jelenleg Orion kódnéven ismert, és amelyen már most, jelenleg 56 fő dolgozik.

A The Witcher többjátékos kiegészítője, a Sirius kódnéven futó projekt is folyamatban van, amelyen eddig 39 fő dolgozik a The Molasses Flood stúdió vezetésével.

A Cyberpunk 2077 jövője mostantól kérdéses, hiszen nincs több fejlesztő, aki finomhangolásokat vagy javításokat végezne a játékon. Mindazonáltal a játék most már stabil állapotban van a Phantom Liberty expanzióval, és a CD Projekt nemrégiben megköszönte a rajongóknak, hogy a játék elérte a Steamen a 95 százalékos pozitív értékelést. A Cyberpunk 2077 így mára az egyik legkedveltebb RPG lett a játékosok körében.

Újabb Régebbi